/ АПШЕЊЕ БЕЉКАША
18/03/2022 u 18:20 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бељкаш оптужен због покушаја убиства: Пуцао на двије особе

Бељкаш је, како се сумња, 2. новембра 2021., у насељу Стара Варош употребом ватреног оружја покушао лишити живота оштећене, у њиховом правцу испалио више пројектила

Подгоричанин Б. М., (Матиjа  Бељкаш) оптужен је за тешко убиство у покушају. Како је наведено потврђеном оптужницом, 2. новембра 2021. године око 13.10 часова, у Подгорици, употребом ватреног оружја са умишљајем покушао да лиши живота М. А. и Т. И.

(ФОТО) Бељкаш ухапшен због покушаја убиства

- По доласку на лице мјеста возилом марке „Ауди А-4“ регистарских ознака ПГ ..., којим је управљао М. М., одмах по изласку из возила, из пиштоља НН марке, калибра 9 мм, који је невлашћено држао, у правцу М. А. испалио најмање два пројектила који су га погодили, а у правцу оштећеног Т. И., док је био у физичком сукобу са М. М., испалио више пројектила, који га нијесу погодили. Кад је оштећени Т. И. почео да бјежи, наставио је да из наведеног оружја испаљује пројектиле у правцу његовог тијела, који га нијесу погодили. Затим је заједно са М. М., побјегао са лица мјеста- навела је оптужницом државна тужитељка Ана Радовић.

Тако се терети да је извршио кривично дјело тешко убиство у покушају из члана 144 тачка 8 Кривичног законика Црне Горе у вези члана 20 Кривичног законика Црне Горе у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја из члана 403 став 1 Кривичног законика Црне Горе.

- Службеници Управе полиције су, након интензивних активности, лоцирали и лишили слободе осумњиченог за тешко убиство у покушају које је извршено почетком новембра у насељу Стара Варош на штету двије особе. Слободе је лишен М.Б. (31) због сумње да је извршио кривично дјело тешко убиство у покушају на штету А.М. (20) и И.Т. (24). Осумњиченом се на терет ставља и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, а он ће уз кривичну пријаву бити приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици- речено је раније из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:09