Спреман атентат на Вучића? / - Колаж Портал Дан
25/01/2022 u 10:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Београдски огранак "кавчана" спремао атентат на Вучића?

Сумња се да је Звицер издао налог за убиство шефа државе, а монструозни план осмислио је наводно са својим најближим сарадницима Миланом Вујотићем, али и Р.Ж., С.Ј., Д.К., М.К. и А.Д.

Снајпериста који је требало да стигне преко територије БиХ и пуца на предсједника Србије Александра Вучића имао је обезбијеђену логистику у Београду у виду људи блиских криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића чији је ментор и организатор атентата Радоје Звицер - у бјекству!

image

Радоје Звицер

Сумња се да је Звицер издао налог за убиство шефа државе, а монструозни план осмислио је наводно са својим најближим сарадницима Миланом Вујотићем, али и Р.Ж.., С.Ј., Д.К, М.К. и А.Д.

Махом је ријеч о црногорским држављанима који су у бјекству мјесецима. Међу завјереницима, међутим, има држављана Србије и држављана БиХ... Са њима Которанин, који слови за вођу злогласног "кавачког клана", одржава контакте преко заштићених видова комуникације.

- Имамо оперативни податак, који се провјерава, да је Звицер, преко посредника, ступио у контакт са најмање двојицом снајпериста како би био сигуран у испуњење крвавог плана. Постоје и индиције да има пуну подршку људи из самог врха црногорске државе, полиције и АНБ да дестабилизује Србију тако што ће физички уклонити српског предсједника. Они га снабдијевају чак и обавјештајним подацима и помажу њему и осталима да се крију широм свијета - каже извор из српских безбједносних структура.

Медојевић: Срђан Марковић из ЦГ укључени у најављену злочиначку акцију

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић објелоданио је јуче податак да је Срђан Марковић из Црне Горе, који се тренутно налази у Америци, један од седморице осумњичених да су укључени у најављену злочиначку акцију.

- То треба све да нас забрине јер не ради се ни о каквим медијским спекулацијама, нити се ради о спиновима, ради се о професионалној информацији које су страни безбједносни извори упутили безбједносним службама Србије. Ради се о људима који су из Црне Горе. Господин Габријел Ескобар би као оперативац безбједносних служби требало да помогне нашим обавјештајним службама и да са америчким оперативцима утврди да ли је тачна информација да је тај Срђан Марковић, који је из Црне Горе, један од седморице укључених у једну криминалну акцију атентата на предсједника друге државе. Могли би да нам дају информације одакле је стигло то оружје којим је требало да се изврши атентат. Радом безбједносних служби страних држава и Србије план атентата је осујећен - наводи извор.

Према оперативним сазнањима, Звицер и Вујотић су посљедњи пут лоцирани на територији Јужне Америке. Остали припадници клана, који су избјегли хапшење захваљујући дојави црногорских служби, крију се у Шпанији, Холандији, али и у државама региона. На територији Србије логистику им раде људи блиски Беливуку и Миљковићу који су још на слободи.

- Оперативна сазнања говоре да је "штек" за снајперисту у Београду већ припремљен. За то су се побринули Беливукови људи. Један од њих П.О. брине о свему. Он је контакт између Беливука и Звицера. Информације се најчешће размјењују посредством адвоката који посјећују Беливука и Миљковића у притвору. Зна се цио ланац комуникације и како све иде од уста до уста - наводи извор из безбједносних служби.

image

Вељко Беливук

Послије информације, коју је нашој полицији доставио Европол, а до које је дошла једна држава чланица Европске уније, појачана је безбједност предсједника Вучића. На прикупљању података о дјеловању групе ангажовани су готово сви обавјештајни ресурси јер, према плану, како је информисана српска полиција, на предсједника Србије атентат би требало да се изврши у првој половини фебруара.

Из тог разлога, током наредне три недјеље, све српске безбједносне службе даноноћно ће радити како би се спријечио крвави план. У истрагу је укључено и српско Тужилаштво за организовани криминал.

Истовремено припадници МУП Србије и БИА раде и на идентификацији свих људи криминалне групе Беливука и Миљковића који су на слободи и припремају логистику за атентат, а наредних дана, према незваничним информацијама, могу да се очекују и прва хапшења.

(Курир.рс/Новости)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
10. avgust 2022 07:55