Ilustracija / - FOTO: Ž. BOJANIć
14/06/2024 u 08:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Beranac osumnjičen za paljene vozila službenika UIP-a

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti procesuirali više osoba zbog krivičnih djela protiv imovine, protiv životne sredine i uređenja prostora, i takođe locirali lica koja je policija na sjeveru potraživala.

- Naime, policijski službenici su u Beranama rasvijetlili podmetanje požara na službenom automobilu nakon sprovedenih forenzičkih vještačenja i identifikovali lice E.A. (29) iz Berana. Za njega se sumnja da je upotrebom benzina i upaljača, podmetnuo požar na putničkom motornom vozilu marke Toyota Yaris, podgoričkih registarskih oznaka, koju koristi oštećeni, a koji je službenik Uprave za inspekcijske poslove. O navedenom je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama po čijem je nalogu policija podnijela krivičnu prijavu protiv E.A. zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, na štetu Uprave za inspekcijske poslove- navodi se u saopštenju.

Preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv životne sredine, policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, podnijeli krivičnu prijavu protiv B.P. (44) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja u sticaju sa krivičnim djelom krađa zaštićenog prirodnog dobra.

- Policija je zajedno sa inspektorom za vode izvršila obilazak priobalja korita rijeke Lim, u mjestu Bubanje, gdje je tom prilikom zatečen određeni broj radnih mašina u vlasništvu pravnog lica iz Bijelog Polja, u kojem je B.P. odgovorno lice. Prilikom pregleda terena od strane službenika policije i inspektora za vode, utvrđeno je da je prilikom radova vršena eksploatacija na djelovima katastarske parcele upisane u list nepokretnosti KO Poda, po kulturi rijeka, čime je pričinjena šteta državi Crnoj Gori- navedeno je saopštenjem.

Takođe, službenici Regionalnog centra bezbjednosti Sjever su intenzivnim aktivnostima na terenu realizovali pet potraga na nacionalnom nivou i pronašli i lišili slobode tri lica za kojima je policija tragala. Lica Đ.O., M.Š. i M.B. su sprovedeni na izdržavanje zatvorske kazne u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u Bijelom Polju, zbog krivičnog djela šumska krađa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jul 2024 22:17