/ - (FOTO) JEVRIć ZADOBIO TEšKE POVREDE TOKOM POLICIJSKE RACIJE U LOKALU U BERANAMA
25/12/2023 u 07:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beranac tvrdi da je zadobio teške povrede tokom policijske racije

Policija je saopštila da je prilikom sprovođenja službenih radnji lice S.J. (53), bliski srodnik L.J., službenicima uputio više riječi uvrjedljive i prijeteće sadržine

Privrednik iz Berana Siniša Jevrić tvrdi da je zadobio teške tjelesne povrede, tokom  policijske racije u subotu veče u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu.

On je, kako je rekao za Portal Berane online, u pratnji policije potom transportovan u Opštu beransku bolnicu, gdje su dežurni ljekari konstatovali teške tjelesne povrede.

Racija u beranskom kafiću: Uhapšene tri osobe, pronađeno oružje

U prijavi koja je podnijeta Upravi policije, Jevrić navodi da je „brutalno pretučen od strane SBPOK juče ispred ugostiteljskog objekta „Viaggio“ u Beranama“, nakon čega mu je ukazana ljekarska pomoć u beranskoj bolnici i konstatovane brojne povrede. Uprava policije je zaprimila prijavu i obavijestila dežurnog tužioca.

Navodi se da će o svemu biti obaviještena kontrola MUP-a i ombudsman (zaštitnik ljudskih prava).

Iz Uprave policije uputili su ranije saopštenje u kojem navode da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala uz snažnu podršku taktičkih specijalnih jedinica Sektora policije posebne namjene, u jednom ugostiteljskom objektu u Beranama u kojem je bilo prisutno više lica – članova visokorizičnih kriminalnih grupa, izveli operativno taktičku radnju „Raciju“.

Aktivnost je, kako navode, izvedena na osnovu operativnih i obavještajnih podataka, odnosno policija je došla do saznanja da je više lica u tom ugostiteljskom objektu naoružano, te da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i šenlučenja.

- Tokom racije pripadnici policije su od tri lica oduzeli tri komada vatrenog oružja – tri pištolja. Oružje je oduzeto od S.S. (32), S.R. (45) i L.J. (27) - stoji u saopštenju policije.

Kako dalje navode, prilikom sprovođenja službenih radnji lice S.J. (53), bliski srodnik L.J., je službenicima policije uputio više riječi uvrjedljive i prijeteće sadržine. Prema tom licu su, kako kažu, nakon više upozorenja i naređenja upotrijebljena sredstva prinude.

Iz policije tada saopštili i da će svi oduzeti predmeti, kao i pronađene i izuzete čaure sa lica mjesta biće predmet vještačenja.

- Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se S.S., S.R. i L.J. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja eksplozivnih materija. Osim toga, u toku je kriminalistička obrada više lica - navodis e u saopštenju nakon pomenute akcije.

Provjerama baze podataka policija je, ističu, utvrdila da je pištolj, koji je pronađen kod S.S. registrovan na R.P. (39) policijskog službenika, kao privatni posjed.

- U odnosu na R.P. će biti preduzete dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je oružje došlo u posjed trećeg lica- zaključuju iz policije.

Izvor: Berane online

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:58