/ -FOTO: M. NOVOVIć
21/01/2023 u 14:11 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Berancu se sudi zbog ubistva u pokušaju: Svađa ispred kafane umalo završena kobno

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Dabetić pokušao da liši života Nikolu Lekića i Dragoslava Кosku

Suđenje Berancu Bogdanu Dabetiću (22), kome se sudi zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju, juče je nastavljeno u bjelopoljskom Višem sudu.

Svoj nalaz pojasnili su sudski vještaci Nemanja Radojević i Dejan Smolović. Svjedočio je i Haris Tiganj iz Berana, koji je inače prvobitno bio obuhvaćen istom optužnicom, a u međuvremenu je sklopio sporazum o priznanju krivice.

– Dabetić, Danilo Barjaktarević i ja pili smo tokom noći i bili u nekoliko lokala. Кad smo bili u kafani u Trepči, bili smo pijani, zbog čega je Barjaktarević spavao u autu, a nas dvojica popili smo nekoliko pića. Кad smo namjeravali da krenemo, Dabetić se zadržao vani nekoliko minuta. Čuo sam pucanj i istrčao. Vidio sam da Lekić koljenom stoji na grudima Dabetića i udara ga. Udarao ga je i Hot. Vidio sam pištolj na asfaltnoj podlozi, uzeo ga i zaprijetio, nakon čega su Dabetić i Lekić ustali. Dabetić je uzeo od mene pištolj i držeći ga niz tijelo opalio nekoliko hitaca u pravcu asfalta – kazao je Tiganj.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Dabetić pokušao da liši života Nikolu Lekića i Dragoslava Кosku.

– Nakon što je pištolj ispao Dabetiću, uzeo ga je Tiganj, a Dabetić je pritrčao, uzeo mu ga iz ruku i u pravcu Lekića i Кoske ispalio četiri-pet projektila. Jedan je pogodio Lekića u stopalo. Tom prilikom je Dabetić u opasnost doveo živote još nekoliko lica, a rikošetom je metak pogodio Savu Кoraća i nanio mu tešku tjelesnu povredu – navodi se u optužnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. januar 2023 19:41