Radovanić sa advokatom  / -FOTO: M. NOVOVIć
01/02/2023 u 19:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beranka osumnjičena da je nožem pokušala da ubije supruga, presuda u ponedjeljak

Tužilac tražio za Joksimović dvije godine zatvora, a za Radovanića tri mjeseca

Pred vijećem sudije Višeg suda u Bijelom Polju Dragana Mrdaka juče je završeno ponovljeno suđenje Beranki Danojli Joksimović (52) zbog pokušaja ubistva i njenom nevjenčanom suprugu Mirku Radovaniću (56) zbog nasilja u porodici.

Svi učesnici su dali završne riječi, a presuda će biti saopštena u ponedjeljak.

– Dokazano je da je izvršeno krivično djelo i predlažem sudu da Joksimović ponovo osudi na dvije godine, a Radovanića na tri mjeseca zatvora – kazao je državni tužilac Vladan Đalović, dok su branioci okrivljenih, Ranko Popović i Filip Obradović, tražili oslobađajuće presude.

Inače, prvostepenom presudom Viši sud je na dvije godine zatvora osudio Joksimović zbog pokušaja ubistva nevjenčanog supruga Radovanića.

Istom presudom Radovanić je bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Apelacioni sud je ukinuo presude i predmet vratio na ponovni postupak.

Prema navodima optužnice, Joksimović je 16. januara pretprošle godine u porodičnoj kući, u mjestu Donja Ržanica kod Berana, pokušala da ubije Radovanića s kojim živi u vanbračnoj zajednici.

Navodi se da ga je nožem ubola u predjelu lijeve bočne strane grudnog koša, usljed čega je zadobio laku tjelesnu povredu.

Radovanić se tereti da je u isto vrijeme i na istom mjestu, primjenom grubog nasilja, narušio tjelesni i duševni integritet svoje vanbračne supruge sa kojom ima dijete.

– Nakon što je zadobio povredu od supruge i kada je ona krenula ka izlaznim vratima, povukao je i oborio na pod, a zatim pesnicom i otvorenom šakom više puta udario u predjelu lica i tijela i rukom stezao za vrat, usljed čega je zadobila lake tjelesne povrede – piše u optužnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:27