/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
07/12/2022 u 19:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

BiH - spriječeno ubistvo policajca: Uhapšeno pet osoba, među njima Bjelopoljac

Tužilaštvo BiH ranije je objavilo kako je akcija usmjerena na šest osoba koje su pod istragom u predmetu organizovanog kriminala u kojoj se koriste dokazi i informacije dobijene iz dešifrovanih aplikacija Sky i Anom.

Istražioci Sektora kriminalističke policije i Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a KS, danas su na području Kantona Sarajevo sproveli akciju kodnog naziva “Vagabundo” kada je pet osoba uhapšeno, a među njima i N.H. (38) iz Bijelog Polja, državljanin Crne Gore, javlja RTVBN.

Kriminalna grupa je, Imeđu ostalih krivičnih djela pripremala i izvršenje krivičnog djela ubistva pripadnika Federalne uprave policije (FUP).

Tokom predmetnih aktivnosti izvršeni su pretresi objekata i motornih vozila koje koriste lica E.S. i N.H., pri čemu su pronađeni predmeti izvršenja krivičnih djela.

-Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 250. (Organizovani kriminal) u vezi sa krivičnim djelima iz člana 195. (Neovlašteni promet opojnim drogama) i člana 193. (Neovlašteni promet oružja, vojne opreme te proizvodima dvojne namjene) KZ BiH, lišena su slobode lica: E.S., rođen 1972.godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu i N.H., rođen 1984.godine u Bijelom Polju, državljanin Crne Gore- saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Isti su, kako se navodi, predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licima.

-Takođe, u sklopu navedene akcije, imajući u vidu da je u realizaciji iste učestvovalo više policijskih agencija, policijski službenici FUP-a su na području Bihaća, Zenice i Zavidovića lišili slobode tri lica. Navedena kriminalna grupa je, između ostalih krivičnih djela, pripremala i izvršenje krivičnog djela ubistva pripadnika FUP-a- saopšteno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH ranije je objavilo kako je akcija usmjerena na šest osoba koje su pod istragom u predmetu organizovanog kriminala u kojoj se koriste dokazi i informacije dobijene iz dešifrovanih aplikacija Sky i Anom.

Akcija je sprovedena po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. februar 2023 15:54