/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
16/02/2022 u 11:50 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивша судија осуђена на три године затвора: Оптужена за превару и фалсификовање

Њу у овом псотупку заступају адовкат Дамир Лекић и Зоран Пиперовић. Одбрана ће, како сазнајемо, уложити жалбу на ову пресуду. Новаковић је негирала извршење дјела за које је ОДТ терети

Основни суд Бијело Поље осудио је бившу суткињу, адвокатицу Зорицу Новаковић, на три године затвора  за продужено кривично дјело превара и продужено кривично дјело  фалсификовање исправе. То је за потврђено за портал Дан од старне одбране осуђене. Одлуком суда, Новаковић мора да врати противправно стечену имовинску корист 

Њу у овом псотупку заступају адовкат Дамир Лекић и Зоран Пиперовић. Одбрана ће, како сазнајемо, уложити жалбу на ову пресуду. Новаковић је негирала извршење дјела за које је ОДТ терети.

Према наводима оптужнице,  Новаковић је од 2013. до 2017. године наплатила лажне трошкове државе у више од 20 предмета, при чему је незаконито прибавила имовинску корист у износу од око 160.000 еура.

Истрага је дошла до основане сумње да је она  јавним извршитељима са подручја Пљеваља, уз употребу фалсификованих пуномоћја, подносила више предлога за извршење пресуда у којима је дужник држава.

Како је ОДТ раније навело, "адвокатица је направила лажне исправе - пуномћја у којима је навела да је као адвокат овлашћена да заступа извршне повјериоце - властодавце, те да од противне стране прими новчане износе у њихову корист, потписујући лично у њихово име, у намјери да лажне исправе прикаже као праве".

-Потом, лажне исправе и пуномоћја је  употријебила као права, прилажући их уз поновно поднесене пријаве за дозволу извшења, доводећи у заблуду јавне извршитеље и извршне судије Основног суда у Подгорици- наводи су тужилаштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 08:34