Луњи / Фото: ARDIAN TAIPI
21/10/2021 u 14:34 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши директор ОШ у Улцињу са рачуна школе плаћао приватне обавезе

Пошто је овог љета смијењен са функције, Арбен Луњи је тада истакао да му је смјену "спремио дојучерашњи кум Дритан Абазовић"

Против бившег директора основне школе "Маршал Тито" у Улцињу Арбена Луњија (40) поднијета је кривична пријава због сумње да је са рачуна школе узимао новац и плаћао своје личне потребе. 

У питању је, како наводе из Управе полиције, износ виши од 15.000 еура.

Kривична пријава против Луњија је поднијета државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Улцињу.

У саопштењу Управе полиције наводи се да се сумња се да је Луњи, док је вршио функцију директора школе од јуна 2017. године до јуна ове године "противправним искоришћавањем службеног положаја и овлашћења и прекорачењем граница свог службеног овлашћења себи прибавио противправну имовинску корист, наносећи тако материјалну штету овој основној школи". 

У саопштењу се такође истиче да је рачун школе повезан са платном картицом,а  Луњи је у више наврата вршио плаћња својих потреба која нису била везана за рад и потребе школе.

Подсјетимо, Луњи је овог љета смијењен са функције директора. У допису медијима Луњи је тада истакао да му је смјену "спремио дојучерашњи кум Дритан Абазовић".

- На томе сам му захвалан. Неки су мислили да је мени лако и да ћу бити заштићен. Али, поручујем свим суграђанима, јавности, мојим ђацима и њиховим родитељима да нијесам од оних који се окрећу како вјетар пуше- казао је тада Луњи. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:07