/ -FOTO: M.N.
25/02/2023 u 07:32 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bjelopoljac osumnjičen u "golfu" prenosio skoro 80 kilograma konoplje

Кonataru je istovremeno produžen pritvor do dalje odluke suda

Protiv Marka Кonatara (21) iz Bijelog Polja podignuta je optužnica zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje, stavljanje u promet i proizvodnja opojnih droga.

– Vanraspravno vijeće bjelopoljskog Višeg suda dobilo je optužnicu koju je podiglo Više državno tužilaštvo. O njoj će se naknadno izjašnjavati. Istovremeno, ovo vijeće je produžilo pritvor Кonataru do dalje odluke suda –kazala je Aida Destanović Zoronjić iz Višeg suda u Bijelom Polju.

Prema navodima optužnice koju je potpisao državni tužilac Hasan Lukač, Кonatar je 4. decembra prošle godine, oko 9.20, na putnom pravcu Mojkovac – Bijelo Polje, u mjestu Ravna Rijeka, motornim putničkim vozilom "golf 5" barskih registarskih oznaka, radi prodaje, prenosio 79.933 kilograma konoplje.

– Drogu su prilikom kontrole vozila pronašli službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje. Droga je pronađena u prtljažniku i na zadnjem sjedištu auta, pri čemu je Кonatar bio sposoban da shvati značaj svoga djela i upravlja svojim postupcima, svjestan zabranjenosti svog djela, čije izvršenje je htio – navodi se u optužnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:31