Апелациони суд потврдио рјешење првостепеног / -DAN
04/12/2021 u 09:50 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољцу Р.Р. продужен притвор због пријетњи полицајцу: Да сам имао пиштољ, убио бих те

Према оптужници ВДТ-а, он је приликом претреса пријетио полицијским службеницима да ће их убити, што произилази из исказа оштећених службеника Х.И. и Б.С., који су навели да је окривљени Р. Р. упутио пријетње Б.С. „убићу те што си ме пробудио” и „да сам имао пиштољ, убио бих те”

Апелациони суд потврдио је одлуку првостепеног суда којим је одбијено укидање притвора Бјелопољцу Р.Р. (57), осумњиченом за неовлашћену производњу, држање и стављање у промет опојних дрога, недозвољено држање оружја и експлозивних материја и напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Према оптужници ВДТ-а, он је приликом претреса пријетио полицијским службеницима да ће их убити, што произилази из исказа оштећених службеника Х. И. и Б.С., који су навели да је окривљени Р. Р. упутио пријетње Б.С. "убићу те што си ме пробудио" и "да сам имао пиштољ, убио бих те", а оштећеном Х.И. "убићу те, убићу те, убићу те", након чега се оштећеном Б.С. поново обратио упућујући му пријетњу "запамтићеш ме". У одлуци се наводи да му је притвор продужен, између осталог, због опасности да би могао извршити кривично дјело којим пријети и стога је жалба одбране одбијена као неоснована.

– Из исказа оштећеног Х.И. произилази да је критичног дана по наредби судије за истрагу Основног суда у Бијелом Пољу са колегама Б.С., Т.С. и Ф.Н. пошао до куће окривљеног Р. Р.. Након уласка у кућу, окривљени Р.Р. се обратио Б.С. ријечима "ко си ти", након чега му се он представио. Р.Р. му је након тога рекао: "За ово ће да зна директор Управе полиције. Сада је нова власт, директор је З. Б., а он је опасан". Потом му је повишеним тоном упутио ријечи "пробудио си ме, убићу те". Х.И. се након тога обратио окривљеном питањем кога ће да убије, а он му је повишеним гласом рекао "тебе" и крећући се према њему рекао "убићу те, убићу те, убићу те", а затим и "удари ме, у мојој кући си, удари ме". Потом се обратио Б.С. ријечима "да сам имао пиштољ када си ме пробудио, убио бих те" – пише у образложењу Апелационог суда.

Током претреса нашли кокаин, оружје, новац и таблете

Службеници Јединице за борбу против дрога Центра безбједности Бијело Поље су приликом претреса просторија у мјесту Ресник које користи Р.Р. пронашли и одузели око 90 грама кокаина, 250 грама смјеше која се користи за мијешање са кокаином ради добијању на количини, 110 комада таблета ксалол и ривотрил, двије ловачке пушке, револвер, муницију и 7.630 еура, за које се сумња да потичу од продаје наркотика.

– Из налаза и мишљења вјештака судске медицине др Н.Р. произилази да окривљеном при било којој посјети изабраном љекару није прописана терапија или лијек "клоназепам", док се од 2009 године окривљени у континуитету налази на терапији неким од љекова из групе бензодијазепина и то између осталих на терапији лијеком алпразолам-ксалол или xанаx, те да су последње дозе лијека ксалол прописане 14.4.2021 године, а након тога 10.5.2021 године и 25.5.2021. године – наводи се у рјешењу суда.

Како се даље наводи, основана сумња да је окривљени починио остала кривична дјела за која се терети произлази из доказа прикупљених у поступку истраге, записника о претресању стана и других просторија, исказа оштећених Х. И. и Б.С., извјештаја Форензичког центра о балистичком вјештачењу, извјештаја Форензичког центра Даниловград о хемијском вјештачењу и налаза и мишљења вјештака специјалисте судске медицине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:49