Виши суд Бијело Поље / М.Н.
24/04/2022 u 08:58 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољски Виши суд преиначио пресуду Основног из Пљеваља: Шест мјесеци за недозвољене полне радње

Оштећена је у вријеме извршења кривичног дјела имала 14 година, а окривљени је стриц оцу оштећене, и раније је осуђиван, па је неопходно изрећи строжу затворску казну, оцијенио је другостепени суд

Виши суд у Бијелом Пољу у вијећу састављеном од судија Вукомира Бошковића као предсједника вијећа и Драгана Мрдака и Ивана Адамовића као чланова вијећа, у кривичном предмету против М.Л. из Пљеваља првостепено осуђеног за кривично дјело недозвољене полне радње, одлучио је да му повећа казну затвора. Наиме, Виши суд је поступао као другостепени у овом поступку, и одлучио да уважи жалбу тужилаштва и казну од 30 дана повећа на пола године затвора.

– Уважава се жалба Основног државног тужилаштва у Пљевљима и преиначава се пресуда Основног суда у Пљевљима, од 22.10.2021. године, у дијелу одлуке о кривичној санкцији, тако што суд окривљеног М.Л. из Пљеваља, за кривично дјело недозвољене полне радње за које је оглашен кривим, осуђује на казну затвора у трајању од шест мјесеци. У осталом дијелу првостепена пресуда остаје неизмијењена – наводи се у изреци пресуде.

Оштећена је иначе у вријеме извршења кривичног дјела имала 14 година, а са окривљеним је у родбинској вези, окривљени је стриц оцу оштећене. Окривљени је лице које је раније осуђивано.

– Па је овај суд нашао да је неопходно изрећи строжу затворску казну, те је преиначио првостепену пресуду у погледу одлуке о казни – пише у образложењу.

Пресудом Основног суда у Пљевљима М.Л. је оглашен кривим због кривичног дјела недозвољене полне радње и осуђен на казну затвора у трајању од 30 дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 17:17