/ - ILUSTRACIJA
19/09/2023 u 09:25 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogoјeviću potvrđeno 20 godina zatvora

Bogojević je za ubistvo Vučkovića dobio 14 godina zatvora i godinu zatvora za nelegalno oružje iz kojeg je pucao u žrtvu. Za prodaju droge osuđen je na dvije godine, dok je četri godine zatvora dobio zbog držanja veće količine nelegalnog oružja koje je policija nakon ubistva pronašla u prostoriјama koјe јe koristio

Apelacioni sud odbio јe kao neosnovane žalbe VDT-a i branioca okrivljenog i potvrdio presudu Nikoli Bogoјeviću, osuđenom na јedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog ubistva Branka Vučkovića 25. septembra 2019. godine u Podgorici.

Presudom Višeg suda u Podgorici Bogojević je oglašen krivim zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i držanja oružja i eksplozivnih materija. Prvostepenu presudu je izrekla sudiјa Vesna Kovačević.

Bogojević je za ubistvo Vučkovića, koje je počinio sa umišljajem, dobio 14 godina zatvora i godinu zatvora za nelegalno oružje iz kojeg je pucao u žrtvu. Za prodaju droge osuđen je na dvije godine, dok je četri godine zatvora dobio zbog držanja veće količine nelegalnog oružja koje je policija nakon počinjenog zločina pronašla u prostorijama koje je koristio.

Sudiјa Kovačević je u obrazloženju presude kazala da sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju optužnice da se radi o teškom ubistvu, odnosno da je izvršeno na podmukao način.

Prema navodima optužnice, Bogojević je 25. septembra 2019. godine, u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici, sa umišljajem i na podmukao način ubio Vučkovića. Bogojević je tog dana u periodu između 22.30 i 23.20 sakriven iza kontejnera čekao da Vučković naiđe iz pravca autobuske stanice ispred lokala "Gejming pab". Kako se dalje navodi u optužnom aktu, dok se Vučković parkirao na kolovozu ispred lokala, Bogojević je iskoristio pogodan trenutak i neopaženo mu prišao s leđa.

Oduzeli mu arsenal oružјa

Prilikom izricanja presude optuženom je izrečena mjera bezbjednosti oduzimanja oružјa, a radi se o automatskoј pušci marke "crvena zastava" M70 AB2, kalibra 7,62x 39 mm fabričkog broja A-55- 295 sa dva prazna okvira za municiju, pištolju marke "valter" model PP kalibra 7,65 mm uništenih fabričkih brojeva, jednoј pušci italijanske proizvodnje tipa "Manlicher-carcano" kalibra 6,5 mm fabričkog broja AY8585, revolveru bez oznaka proizvođača kalibra 6,35 mm, fabričkog broja 6*89, jednom pištolju ručne naprave kalibra 12 na kojem je fabrički broj C-20352 i ogromnoј količini razne vrste municiјe. Policiјa јe kod Bogoјevića pronašla i 198,82 grama marihuane.

– Pratio ga je nekoliko koraka, a onda iz crne torbice izvadio revolver "magnum 357" i sa udaljenosti tri ili četiri metra ispalio tri hica prema donjem dijelu tijela Vučkovića. Od tri ispaljena metka jedan je pogodio Vučkovića u donji dio leđa, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu i pola sata nakon ranjavanja preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore – navodi se u optužnici.

Bogojević je u istrazi ispričao da je nekoliko puta čekao Vučkovića ispred lokala "Gejming pab", ali bez uspjeha, da bi jedne večeri, poslije sat čekanja, Vučković naišao. Pošto je Vučković sišao sa motora, krenuo je prema Bogojeviću, ali ga nije prepoznao, i nastavio јe da ide prema lokalu "Gejming pab". Optuženi je izvadio pištolj iz torbice i poslije nekoliko koraka praćenja, kako tvrdi, ispalio dva metka u noge žrtve, a ne u njegov trup, jer je želio da ga rani i opomene. Nakon toga јe otišao kući, a ujutru јe na vijestima čuo da je Vučković podlegao povredama.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:52