/ (FOTO: SOZCU.COM.TR)
07/11/2022 u 13:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bojanić ušao sa lažnim makedonskim pasošem, u dvorištu nije pronađeno tijelo

Policijske ekipe pretraživale su dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Rista M.

Turska policija oglasila se nakon hapšenja optuženog crnogorskog šefa mafije Željka Bojanića, objašnjavajući da je uhapšen 4. novembra, te da je u Tursku ušao koristeći lažni makedonski pasoš. Saopštili su da u dvorištu vile u kojoj je uhapšen nije pronađeno tijelo. Policija je detaljno pretražila dvorište vile.

Prema pisanju portala sozcu.com.tr navodno je, Risto M. član protivničke kriminalne grupe mučen do smrti, nakon čega je njegovo tijelo zakopano u dvorištu.

Policijske ekipe pretraživale su dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Rista M.

Policija je saopštila da je od Uprave za organizovani kriminal utvrđeno da je "strani državljanin Ž.B., član organizovane kriminalne organizacije, došao Tursku sa lažnim makedonskim pasošem izdatim na ime J.A.B.".

Podsjećaju da je u akciji hapšenja oduzeta lažna lična karta i pasoš.

Turska televizija CNN Türk izvijestila je da je Bojanić, čiji je nadimak "Boris", među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime "Andelev Belčev Jordan", piše rtcg portal.

"Po obavještenju da je tijelo zakopano u bašti vile, nakon iskopavanja obavljenogt po uputstvu javnog tužioca nisu pronađeni ostaci. Protiv onih koji obmanjuju javnost biće preduzete neophodne pravne radnje", zaključeno je u saopštenju policije Republike Turske.

Risto M. je bio član "škaljarskog klana" koji je od 2014. bio u zavadi sa Bojanićevim "kavačkim klanom".

Dio članova kavačkog klana  je u septembru u Istanbulu optužen za ubistvo šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Mediji su objavili da je pripadnicima turske bande čiji se vođa nalazi u pritvoru u Italiji isplaćeno oko milion eura za ubistvo Vukotića.

U sukobu ova dva klana od 2014. je ubijeno 50-ak osoba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:46