Miјanović i Boјanić / MUP
22/03/2023 u 14:42 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Boјaniću priјeti doživotna robiјa za ubistvo Cetinjanina Rista Miјanovića

Kako se navodi u optužnici, Mijanović јe 10. novembra ubijen, a potom zakopan u dvorištu Bojanićeve vile, koja je potom naredne godine prekopana kako bi se sakrili tragovi

Tursko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog od navodnih vođa "kavačkog klana" Željka Bojanića, kao i protiv vlasnika italijanskog restorana u blizini njegove vile Hakana K., zbog sumnje da su učestvovali u otmici, mučenju, i ubistvu Cetinjanina Rista Mijanovića, zvanog Rile Kapetan, u novembru 2020. godine.

Kako se navodi u optužnici, Mijanović јe 10. novembra ubijen, a potom zakopan u dvorištu Bojanićeve vile, koja je potom naredne godine prekopana kako bi se sakrili tragovi. Za dvojicu osumnjičenih za ovaj zločin tužilaštvo traži kazne doživotnog zatvora i navodi da se sumnja da je ovo, kao i ubistvo navodnog vođe "škaljaraca" Јovana Vukotića u Istanbulu, u septembru 2022. godine, organizovao rođak Radoja Zvicera, Nikšićanin Radoje Živković Žuti.

– Nakon podizanja optužnice za ubistvo vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, u naselju Šišli u Istanbulu, 8. septembra prošle godine, tužilaštvo je podiglo novu optužnicu i to za ubistvo Rista Mijanovića, prenijeli su turski mediji.

Misterija nestanka Mijanovića, koga je i okrivljeni svjedok Srđan Lalić pominjao pred Specijalnim sudom u Beogradu kao Rileta Kapetana, čije su namamljivanje, komadanje i bacanje u more planirali u Istanbulu, rasvijetljena je poslije hapšenja Živkovića, pošto su kod njega pronađene fotografije golog i vezanog Mijanovića u Bojanićevoj vili.

Hakan K., koji je imao italijanski restoran u blizini Bojanićeve vile, takođe je optužen za učešće u zločinu.

Prema informacijama koje je srpska policija poslala turskim kolegama, Mijanović, za koga se tvrdi da јe bio blizak "škaljarcima", u Istanbul јe došao 3. septembra 2020. i živio je u Šišliju, kao i dvije godine kasnije ubijeni Vukotić.

– Mijanovića su uhvatili u zamku, namamili ga u restoran, a potom ga oteli, mučili, ispitivali i ubili, piše u optužnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 14:11