/ илустрација: Жана Бојанић
11/11/2021 u 13:24 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брајовић и Колумбијци: Базне станице откриле кретање осумњичених

Судија подгоричког Више суда, која пресједава Вијећем које је у овом поступку, за следеће рочиште одредила је да се у својству свједока позову службеници Специјалног сектора

Наставком доказног поступка у подгоричком Вишем суду настављено је суђење  Горану Брајовићу и  држављанима Колумбије Костани Каса Hосе Александру (44) и Костани Бандоyа Хуан Давиду (30). Они се сумњиче за планирање извршења тешких кривичних дјела.

Вјештак телекомуникацијске струке Предраг Бољевић предочио је налаз вјештачења телефона који припада оптуженом Брајовићу. Он је навео да се на основу базних станица и реона који оне покривају и обухватају  утврђено да се Брајовић кретао аутомобилом и то на правцу Вилуси ка граничном прелазу код Билеће.

-Он је био у тој зониу, био је на Илино Брдо, био је у тој граничној зони. Корисник  се кретао и то у ширем кругу и не само на једном мјесту. Могуће дуж путног правца Вилуси ка граници према Билећи-навео је вјештак.

На питање одбране Бољевић је казао да то што се четири различите базне станице за само неколико секунди јављају 27 пута говори о томе да се оптужени кретао аутомобилом  ада се због конфигурације терена  дешава преклапање базних станица и да се као доминантна појављује она која у том трену има јачи сигнал.

Он је казао да се не може да се изјасни којем оператеру припада број са којег је вјештачена комуникација (88**********351) али да је на територији Црбне Горе  регистрован на сигналу Теленор мреже.

Вјештак је навео у одговору на питања одбране да не може да се изјасни које врсте комуникације је користио тај корисник овог броја али да се радио о интернет комуникацији. Није могао да прецизира да ли се радило о позивима, видео комуникацији, скидању неког садржаја или слично.

Одбрана је приговорила овом налазу вјештака наводећи да је непотпун и да вјерују свом клијенту.

Сутија подгоричког Више суда, која пресједава Вијећем које је у овом поступку, за следеће рочиште одредила је да се у својству свједока позову службеници Специјалног сектора.

Подсјећамо,Брајовић је на једном од претходних рочишта казаода су га током хапшења претукли и отели припадници Специјалног тима.

Брајовић: Припадници Специјалног тима су ме отели и тукли

Подсјећамо, Брајовић, Костана Каса Hосе Александар (44) и Костано Бандоyа Хуан Давиду (30) из Колумбије обухваћени су оптужницом због стварања криминалне организације која је дјеловала на међународном нивоу.

Према наводима оптужнице, криминална организација чији су чланови оптужени Брајовић и Колумбијци формирана је са циљем извршења неодређеног броја тешких кривичних дјела.

Брајовић и Колумбијци су ухапшени 2. августа 2020. у Никшићу због сумње да су припремали тешко кривично дјело.

Према оперативним сазнањима полиције,  Брајовић и  Колумбијци су радили на припреми извршење тешког кривичног дјела. Како се наводи у подацима из истраге, полиција је на основу оперативних сазнања зауставили возило у којем су били осумњичени и тако их спријечила у извршењу више кривичних дјела.

Како су раније писали медији, овим хапшењима је наводно спријечена ликвидација за сада непознате особе. Тада није прецизирано ко је био мета и да ли се ради о сукобу кланова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:57