/ - Полиција спријечила ликвидацију - илустрација
20/09/2021 u 10:31 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брајовић: Припадници Специјалног тима су ме отели и тукли

Подсјећамо, према наводима оптужнице, криминална организација чији су чланови оптужени Брајовић и Колумбијци формирана је са циљем извршења неодређеног броја тешких кривичних дјела

Горан Брајовић (26),  казао је пред вијећем подгоричког Вишег суда да су га током хапшења претукли и отели припадници Специјалног тима.

Подсјећамо, Брајовић, Костана Каса Hосе Александар (44) и Костано Бандоyа Хуан Давиду (30) из Колумбије обухваћени су оптужницом због стварања криминалне организације која је дјеловала на међународном нивоу.

-Специјални тим ме тукао. Знам да су ме исти они отели тога дана. Они су ми рекли да су из Специјалног тима. То знам јер лица која су ме отела и мучила су рекла да су из Специјалног тима. Нису ми познати-казао је Брајовић у одговору на питање судије Биљане Ускоковић, да ли зна ко су лица за која је раније у исказу навео да су га тукла и мучила.

Због новог судског вијећа у овом предмету, поновљен је поступак суђења који је до сада одрађен. Оптужени су остали при ранијим исказима и негирали су извршење кривичних дјела за које се терете.

Оптужени Костана Александар казао је данас вијећу, којим пресједава суткиња Биљана Ускоковић, да 14 мјесеци није имао ни један позив са својом породицом. Он је навео да они не знају ништа о њему ни он о њима. Додао је да му је у затвору речено да је суд одбио његове захтјеве за позив али да никад није добио написмено документацију о томе. 

Подсјећамо, према наводима оптужнице, криминална организација чији су чланови оптужени Брајовић и Колумбијци формирана је са циљем извршења неодређеног броја тешких кривичних дјела.

Брајовић и Колумбијци су ухапшени 2. августа 2020. у Никшићу због сумње да су припремали тешко кривично дјело.

Према оперативним сазнањима полиције,  Брајовић и  Колумбијци су радили на припреми извршење тешког кривичног дјела. Како се наводи у подацима из истраге, полиција је на основу оперативних сазнања зауставили возило у којем су били осумњичени и тако их спријечила у извршењу више кривичних дјела.

Како су раније писали медији, овим хапшењима је наводно спријечена ликвидација за сада непознате особе. Тада није прецизирано ко је био мета и да ли се ради о сукобу кланова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:04