Ivan Brajović / - ŽELJKA BOJANIć
06/06/2023 u 11:40 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Brajović: Zakonito sam postupao, odluke je donosila Vlada a ne Komisija

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima

U Crnoj Gori kreiran je takav ambijent, da je prosto normalno da se sa nevjerovatnom lakoćom ljudi politički diskvalifikuju, napadaju i blate, saopštio je funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović u izjavi za medije nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu. On je na saslušanje došao sa advokatom Mihailom Volkovim na poziv tužioca Vukasa Radonjića, u tzv predmetu "Stambeni krediti".

- Ja sam istakao da nikakvog osnova nema za krivičnu prijavu jer sam zakonito postupao, kao i druge kolege. Jer odluke nije donosila Komisija za stambene potrebe funkcionera, odluke je donosila Vlada, kazao je Brajović.

Brajović je naveo da je Komisija samo pripremala informaciju Vladi za odlučivanje.

- Čak mislim da po članu Ustava 86, kada je u pitanju imunitet, vrlo je upitno da li se može voditi ovakav postupak, smatra Brajović.

U SDT-u juče su završena saslušanja funkcionera DPS-a Predraga Boškovića, Suada Numanovića i Dragice Sekulić koji su negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, za koje se sumnjiče.

Osim Brajovića za danas je planirano i saslušanje Dražena Miličkovića

image

Ivan Brajović i advokat Mihail Volkov

- FOTO: ŽELJKA BOJANIć

Istragom su obuhvaćeni Predrag Bošković, Dragica Sekulić, Ivan Brajović, Damir ŠehovićSuzana Pribilović. Predmet je formiran i protiv Budimira ŠegrtaSanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena Miličkovića, Osmana NurkovićaJelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima. Navodno su neki od političkih funkcionera te kredite otplaćivali po povoljnijim ratama od zvanično propisanih.

 

                                                                                                          

Podsjećamo, Boškoviću,  Sekulić,  Pribilović, Brajoviću i Šehoviću 19.aprila je Skupština ukinula imunite. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja. 

Prema navodima istrage, SDT sumnja da oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli veći broj odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova,  bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020.

- Tako što su, Predrag  Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura - navodi su istrage. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:24