Brđanin i Rajnke / - MUP
21/07/2022 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brđanin i Rajnke: podrška Ambasade SAD policiji se nastavlja

Izradom Strategije za borbu protiv transnacionalnog kriminala i Akcionim planom stvoriće se multidisciplinarni, integrisani i cjeloviti pristup koji će doprinijeti suočavanju sa novonastalim izazovima koje nose novi oblici kriminala.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i ambasadorka Sjedianjenih Američkih Država(SAD) Džudi Rajzing Rajnke ocijenili su da je "podrška koju američka ambasada pruža Upravi policije kroz vrijedne donacije i obuke rezultat su izrazito plodotvorne saradnje" izrazili uvjerenje da će biti nastavljena "i u periodu pred nama".

Na sastanku sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke Vrđanin je ocijenio vrlo značajnom podršku koju Ambasada SAD pruža Upravi policije u domenu implementacije zajedničkih aktivnosti sa drugim partnerskim službama SAD-a, te ukazao na izuzetno uspješnu saradnju sa Kancelarijom za bezbjednost SAD-a, ICITAP-om i INL-om.

Sastanku su prisustvovali i Luis Skot, regionalni oficir i ataše za bezbjednost u Ambasadi SAD-a, Stiv Monako, šef Kancelarije ICITAP programa u Podgorici, te Džim Arguin, šef INL programa.

Na sastanku je govoreno o naporima koje Uprava policije ulaže u borbi protiv organizovanog kriminala u cilju efikasnije zaštite bezbjednosti građana Crne Gore, te o izradi Strategije za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i pratećeg Akcionog plana, gdje je direktor Brđanin posebno istakao doprinos ICITAP-a u ovom segmentu.

Izradom Strategije za borbu protiv transnacionalnog kriminala i pratećim Akcionim planom će se stvoriti multidisciplinarni, integrisani i cjeloviti pristup svih relevantnih aktera koji će znatno doprinijeti suočavanju sa novonastalim izazovima koje donose novi oblici kriminala.

Ambasadorka Reinke je izrazila zahvalnost na naporima koje crnogorska policija ulaže u obezbjeđivanje objekata i pripadnika osoblja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Uprava policije ostaje otvoren partner, spreman za kontinuirano unapređenje saradnje sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u svim segmentima od obostranog interesa, saopštila je Uprava policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:02