Брђанин и Тимоније / - фото: УП
01/06/2022 u 19:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брђанин и Тимоније: Удруженим снагама у борби против свих облика криминала

Брђанин је приликом обраћања истакао да унапређење нивоа обучености полицијских службеника представља важан императив Управе полиције

Директор Управе полиције, Зоран Брђанин и амбасадор Републике Француске у Црној Гори, Кристијан Тимоније, отворили су данас регионални семинар на тему размјене балистичких криминалистичко-обавјештајних података, чији је главни циљ унапређење знања у коришћењу програма „ТРАФФИЦ“ и „Евофиндер“ који су били предмет донација француских партнера.

Брђанин је приликом обраћања истакао да унапређење нивоа обучености полицијских службеника представља важан императив Управе полиције, те је стога остваривање сарадње и спровођење заједничких обука са реномираним партнерским службама од изузетног значаја, како би кроз размјену искустава и најбољих пракси континуирано унапређивали капацитете. 

Директор Управе полиције захвалио се амбасадору Тимонијеу и његовом тиму на значајној подршци пруженој црногорској полицији у свим сегментима рада, како у виду ових вриједних донација тако и кроз бројне реализоване обуке, те и на континуираном препознавању потреба Управе полиције, што увелико доприноси остваривању циљева у дијелу спровођења реформских процеса и постизању конкретних резултата.

Данашње отварање обуке било је прилика и за организовање састанка директора Брђанина са француским абасадором како би размотрили заједничке активности које су у току, али и будуће пројекте који ће додатно унаприједити билатералну сарадњу. Обије стране исказале су отвореност и спремност да и у периоду пред нама удруженим снагама допринесу борби против свих облика криминала.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:06