Зоран Брђанин и Никола Милина / - фото: Управа полиције
17/06/2021 u 16:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брђанин-Милина: Добра сарадња форензичких центара

Сарадња граничних полициjа двиjе државе jе снажан инструмент у рjешавању безбjедносних изазова прекограничног криминала, казали су из Управе полиције

У просториjама Равнатељства полициjе у Загребу данас jе одржан билатерални састанак Зорана Брђанина в.д. директора Управе полициjе Црне Горе и Николе Милине главног равнатеља полициjе Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске са сарадницима.

– Челници црногорске и хрватске полициjе разговарали су о сарадњи на пољу заjедничког дjеловања граничних, криминалистичких и специjалних полициjа, као и обукама и образовању полициjских службеника, те међународноj размjени полициjских службеника – саопштено је из Управе полиције.

Припадници полициjа двиjе државе се размjењуjу у оквиру проjекта размjене полициjских службеника на приморjу током љетње туристичке сезоне на основу потписаних протокола, што се показало као добра пракса коjа jе имала позитивне рефлексиjе како на рад полициjе тако и на укупан безбjедносни амбиjент.

– У проjекат размjене полициjских службеника, наша полициjа се укључила 2012. године, од када се хрватски полициjски службеници током љетње туристичке сезоне упућуjу у Црну Гору, док се црногорски полициjски службеници упућуjу у Републику Хрватску – наводи се у саопштењу.

Директори полициjа су изразили задовољство због добре сарадње у области форензичких истраживања коjа се остваруjу преко форензичких центара црногорске и хрватске полициjе.

Сарадња граничних полициjа двиjе државе jе снажан инструмент у рjешавању безбjедносних изазова прекограничног криминала а примjери добре сарадње су случаjеви откривања криjумчарења опоjних дрога на граничним прелазима.

Током билатералног сусрета разговарало се о свим активностима коjе спроводе црногорска и хрватска полициjа с циљем постизања jош безбjедниjег амбиjента за грађане двиjе државе те jе у том смислу договорено даље jачање оперативне сарадње у горе поменутим подручjима полициjског дjеловања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:47