/ ФОТО: Управа полиције
13/05/2021 u 17:43 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брђанин: Спремни смо за учешће у програмима Канцеларије УН за дроге и криминал

Акција подразумијева успостављање мреже међуагенцијских група на одређеним аеродромима на Балкану, међу којима је Аеродром Подгорица

Вршилац дужности директора Управе полиције Зоран Брђанин састао са представницима Канцеларије Уједињених нација за дроге и криминал UNODC. Током састанка разматрали су будуће активности, са акцентом на представљање Акције за граничну контолу за коју је Управа полиције изразила интересовање за учешће. Брђанин је изразио спремност Управе полиције да активно учествује у програмима које Канцеларија Уједињених нација за дроге и криминал реализује.

- Ова Акција између осталог подразумијева успостављање мреже међуагенцијских група на одређеним аеродромима на Балкану, међу којима је Аеродром Подгорица, а у циљу јачања агенција за спровођење закона у борби против транснационалног организованог криминала и тероризма кроз унапрјеђење капацитета анализе, детекције и истраге у таргетирању пртљага, контејнера и путника- саопштено је из полиције.

Између осталог, разматрана је подршка UNODC у односу на софтвер за анализу података као и сарадња у оквиру УНОДЦ прогарама о оружју које ће бити прилика за даље унапређење сарадње Управе полиције са овом агенцијом Уједињених нација.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:51