Брђанин  / Фото: Архива
10/06/2021 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брђанин: Започели смо реформу Управе полиције, истрајаћу при својим ставовима

Намјера нам је да створимо модерну полицију, поручује в.д. директора УП

Реформски пут Управе полиције је започет и чврсто стојим при ставу да ћемо у намјери стварања модерне полиције истрајати, поручио је в.д. директора Управе полиције Зоран Брђанин.

Он је казао да је нови менаџмент црногорске полиције гарант да ће овај процес бити споведен до краја. 

Брђанин се данас састао са предсједником полиције Чешке Јаном Швејдаром гдје су разговарали о стратешким и оперативним питањима заједничког дјеловања двије полиције.

Брђанин је у разговору са Швејдаром изразио отвореност за јачање области циљаних потрага које ће спроводити ове двије полиције што ће допринијети још снажнијем одговору према намјери чланова криминалних група из Црне Горе да пронађу уточиште у европским земљама.

- Посјета нашим колегама у Црној Гори није случајна, препознали смо и цијенимо спремност црногорске полиције у одлучном и чврстом ставу да стане на пут организованом криминалу, те додао, чешка полиција рачуна на црногорску полицију као равноправног партнера у спречавању међународног криминала на европском тлу- казао је Швејдар. 

Брђанин је на састанку такође изразио заинтересованост за јачање сарадње специјалних јединица двије полиције, са акцентом на размјену искустава и пракси у овој области, што би специјалним снагама у Црној Гори било значајно ради будуће реформе специјалне полицијске јединице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:00