/ фото: Управа полиције
14/06/2021 u 16:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брђанин: Заштитити дјецу од искоришћавања и сексуалног злостављања

Ова активност такође подржава се, како је истакао, динамични процес преговора са ЕУ, јер директно доприноси јачању административних и оперативних капацитета црногорске полиције

Вршилац дужности директора Управе полиције Зоран Брђанин поздравио је улогу организациjа цивилног друштва у изради jавних политика у области спречавања искоришћавања и сексуалног злостављања дjеце. Он је данас отворио тренинг на тему Истраге усмјерене на жртве у области спречавања искоришћавања и сексуалног злостављања дјеце.

- Узимајући у обзир међуагенцијски приступ, вјерујем да ће ова обука бити одраз капацитета црногорских агенција за спровођење закона и пружити изванредну прилику за размјену искустава и најбољих пракси са нашим уваженим колегама из Уједињеног Краљевства. Управа полиције поздравља проактивну улогу организација цивилног друштва у овој области, које имају врло важну улогу у изради јавних политика, и експертизу која доприноси ефикасном испунајвању потреба нашег друштва- навео jе Брђанин.

image
фото: Управа полиције

Ова активност такође подржава се, како је истакао, динамични процес преговора са ЕУ, јер директно доприноси јачању административних и оперативних капацитета црногорске полиције у борби против овог облика криминала који укључује најугроженије групе.

- Стога, резултат ове обуке може послужити као платформа за унапређење сарадње у вису пружања техничке помоћи и додатних обука, које би подржале наше напоре у постизању опипљивих резултата и потребних стандарда у овој области- закључио је Брђанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:32