/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
14/01/2022 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Брокер у Никшићу неовлашћено трговао акцијама клијената, илегално зарадио око 80.000 еура

М.Ж. се тренутно не налази на територији Црне Горе, те се у вези тога предузимају активности како би осумњичени био доступан истражним органима наше државе

Службеници Управе полиције у Никшићу су поднијели кривичну пријаву против М.Ж. (39) због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању. 

-Никшићка полиција је поступала по пријави десет оштећених лица – клијената у једном инвестиционом друштву у Никшићу, а у вези незаконите продаје акција привредних друштава у Црној Гори које су биле у власништву подносилаца пријава, а који су за наведено сазнали на основу неисплаћене припадајуће дивиденде-наводе из Управе полиције.

Додају:"У координацији са надлежним државним тужиоцем, полицијски службеници су предузели низ активности и дошли до сумње да је М.Ж. извршио кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању на начин што је, као овлашћени брокер у инвестиционом друштву, на тржишту капитала,  незаконито располагао тј. трговао и отуђио финансијске инструменте (акције) клијената овог друштва, а све без налога и њиховог знања, те на тај начин за себе прибавио противправну имовинску корист у износу од око 78.300 еура".

М.Ж. се тренутно не налази на територији Црне Горе, те се у вези тога предузимају активности како би осумњичени био доступан истражним органима наше државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

13. maj 2022 02:56