/ - PHOTO BY MARKUS SPISKE ON UNSPLASH
04/03/2022 u 10:36 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будва: Њемац оптужен због лажних еура и држања МДМА

Против И. Б. Д. потврђена је оптужница коју заступа државна тужитељка Ана Радовић због фалсификовања новца и продаје дроге

Против И. Б. Д., из Њемачке, потврђена је оптужница коју заступа државна тужитељка Ана Радовић због фалсификовања новца и продаје дроге.

Како је наведено оптужницом, 29.августа 2021. године, у мјесту Б., О. Б., на јавној приредби-музичком фестивалу ''Sea dance'', неовлашћено ради продаје држао опојну дрогу МДМА и опојну дрогу конопљу.

- У једној ПВЦ кеси држао је укупно једананест таблета са опојном дрогом МДМА, један ручно прављени замотуљак са садржајем ситног камења и дјелова таблете са МДМА и једну капсулу са МДМА, укупне масе 5,764 г. Док је у џепу држао још двије таблете са  МДМА и један ручно прављени замотуљак МДМА, укупне масе 2,785 г, као и један ручно прављени  замотуљак са опојном дрогом конопљом, масе 0,731г, а у марами на глави једну ручно прављену цигарету, тзв.џоинт, са опојном дрогом конопљом, масе 0,399 г. Тако се терети да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога- наводи су оптужнице.

Затим је држао и лажан новац у намјери да га стави у оптицај као прави.

- На начин што је држао три новчанице у апоенима по 20 еура, које се од правог новца разликују у погледу димензије, папира, боје, микро штампе, воденог жига, заштитне нити, ОВИ мастила и холограма и не посједују број плоче, при чему је окривљени био свјестан свог дјела и хтио је његово- појашњено је оптужницом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:28