/ FOTO: Ilustracija
18/06/2024 u 16:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Budvanin osumnjičen da je utajio preko 166.000 eura poreza

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, u koordinaciji sa Sektorom za finansijsko obavještajne poslove, kao i službenicima Poreske uprave Crne Gore, podnijeli su danas krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv pravnog lica iz Budve a ujedno i ovlašenog lica u tom pravnom licu, N.G. (35), zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa

Kako je saopšteno iz Uprave policije, N.G. je, kako se sumnja, počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što je u svojstvu ovlašćenog zastupnika jednog pravnog lica iz Budve u kontinuitetu tokom 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019. godine, postupajući u ime i za račun prijavljenog pravnog lica, u cilju izbjegavanja poreskih dažbina, podizao novac u gotovini sa računa prijavljenog pravnog lica kod dvije banke sa sjedištem u Podgorici, u ukupnom iznosu od 1.342.828,51 eura, bez adekvatne poslovne dokumentacije sa navodnom svrhom plaćanja “materijalni troškovi”, “putni troškovi”, “zarada i drugih ličnih primanja”, “isplata blagajne” i drugo.

- Čime je po osnovu nedokumentovanog podizanja gotovine sa računa, utajio porez na dohodak fizičkih lica u iznosu preko 166.602,22 eura i time ostvario protivpravnu imovinsku korist u naznačenom iznosu, a na direktnu štetu budžeta Crne Gore - naveli su iz policije.

Iz Uprave policije poručuju da službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju intenzivne i prioritetne policijsko-tužilačke mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim aktivnostima, u odnosu na krivična djela koja sa sveukupnom posljedicom nanose enormne štete po budžet države i njenih građana i podrivaju ekonomski sistem Crne Gore.

Nikšić: Krivična prijava zbog utaje poreza, državni budžet oštećen za 40.000 eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jul 2024 17:56