/ Будва - фото: Портал Дан
01/07/2021 u 14:59 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будванка осумњичена за утају пореза: Оштетила буџет државе за 33.000 еура

Марија Павловић је, како је речено из полиције, као инвеститор вршила изградњу објекта за тржиште и по основу уговора о купопродаји непокретности, извршила продају стамбених јединица

Будванска полиција је, у склопу оперативног пројекта „Стан“, поднијела кривичну пријаву надлежном тужилаштву против, према незваничним ифнормацијама, Марије Павловић из Будве због сумње да је извршила кривично дјело утаја пореза и доприноса. 

Припадници полиције су током извиђаја, у сарадњи са тужиоцем Основног државног тужилаштва у Котору, дошла до сумње да је осумњичена приликом продаје стамбено – пословних јединица у Будви, у намјери да потпуно избјегне плаћање пореза на додату вриједност, починила утају пореза и доприноса оштетивши на тај начин буџет Црне Горе  33.097 еура. 

- М.П. је као инвеститор вршила изградњу објекта за тржиште и по основу уговора о купопродаји непокретности, које је закључила у току 2019. и 2020. године са више купаца, извршила продају стамбених јединица остваривши приход у вриједности од 273.400 еура- саопштено је из полиције.

Како су навели, као физичко лице које је остварило приход од продаје новоизграђених грађевинских објеката била је у обавези да у складу са Законом о пореској администрацији поднесе пријаву за општу регистрацију код пореског органа.

- Односно да као физичко лице које остварује приход на подручју  Црне Горе изврши општу регистрацију код пореског органа, на основу пријаве за регистрацију уписане у порески регистар. М.П. наведено није учинила и тако је избјегла плаћање пореских обавеза на штету буџета Црне Горе- речено је из Управе полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:51