Budva - foto: Ž.B. / -BUDVA - FOTO: Ž.B.
16/08/2022 u 12:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budvanski sud za prekršaje: U julu 383 predmeta u hitnom postupku

U velikom procentu predmeta, okrivljeni su bili strani državljani (turisti, stranci na privremenom radu u Crnoj Gori), dok je sami postupak u najvećem broju predmeta okončan istog dana

Sud za prekršaje u Budvi sa odjeljenjima u Ulcinj, Baru, Kotoru i Herceg Novom je u toku jula mjeseca zaprimio 383 predmeta u tzv ‘hitnom postupku’, saopštio je predsjednik suda Marko Đukanović.

 - U strukturi predmeta preovlađivali su predmeti iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (saobraćajne nezgode,vožnja pod dejstvom alkohola, velika prekoračenja brzine), Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, Zakona o strancima, zakonano javnom redu i miru, naveo je on.

Kako je istakao, u velikom procentu predmeta,  okrivljeni su bili strani državljani (turisti, stranci na privremenom radu u Crnoj Gori), dok je sami postupak u najvećem broju predmeta okončan istog dana.

- Sve novčane kazne, odnosno izrečene kazne zatvora su u slučaju stranih državljana izvršavane odmah po izricanju odluka. Tendencija povećanja broja ‘hitnih predmeta’ nastavljena je i u avgustu mjesecu i trajaće do završetka ljetnje turističke sezone, kada se očekuje održavanje i većeg broja umjetničkih manifestacija sa velikim brojem posjetitelja u gotovo svim opštinama crnogorskog primorja, naglasio je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:15