/ илустрација УП
07/09/2021 u 14:45 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Булић ухапшен у Подгорици, одређен екстрадициони притвор

И.Б. се потражује на основу међународне потјернице НЦБ Интерпол-а Висбаден ради вођења кривичног поступка због кривичног дјела проневјера новчаних накнада за извршен рад, превара на штету државе

Службеници Управе полиције су, осим тога, јуче, у Подгорици лоцирали и лишили слободе међународно тражено лице Изета Булића (58), држављанина Републике Србије. 

- И.Б. се потражује на основу међународне потјернице НЦБ Интерпол-а Висбаден ради вођења кривичног поступка због кривичног дјела проневјера новчаних накнада за извршен рад, превара на штету државе и превара, по Кривичном законику Савезне Репуублике Њемачке. Ово лице се сумњичи да је у периоду од 2018. до маја 2021. године у њемачким градовима Мајнц, Франкфурт и Бад Миндер, као члан организоване криминалне групе, обављао нелегално финансијско пословање и утају пореза, чиме је ова криминална група проузроковала укупан губитак пореза на промет у висини износа од 1.941.243 еура на штету буџета Савезне Републике Њемачке- речено је из полиције.

Лишењу слободе је претходила истрага циљаног трагања спроведена од стране службеника Одсјека за међународну оперативну полицијску сарадњу ИНТЕРПОЛ Еуропол СИРЕНЕ, са Канцеларијом официра за везу Савезне криминалистичке полиције Њемачке и Тимом за циљано трагање – ФАСТ Њемачка.

- И.Б. је одређен екстрадициони притвор од стране судије за истрагу Вишег суда у Подгорици- истакли су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:46