Вања Ћаловић Марковић / - LAZAR RUZIC
11/08/2021 u 12:13 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћаловић Марковић: Слободна зона Луке Бар нема електронску архиву, из отворених ормара "цуре" папири

Десетине милиона еура вриједан транспорт се не налази у фолдер, нагласила је Ћаловић Марковић

На конференцији Националног савјета за борбу против корупције на високом нивоу Вања Ћаловић Марковић је навела да је јуче у посјету Слободној зони Луке Бар била да види архиву. Подсјећамо повод те посјете је била подршка у борби против шверца цигарета који је у последње вријеме главна тема.Лука Бар у фокусу је одлуке Владе о забрани складиштења дуванских производа.

Како је рекла тамо је затекла неорганизацију и архиву која није адекватно азведена. Појаснила је да Слободна зона Луке Бар није дио Црне Горе.

Она је описала шта је затекла, а то је према њеним ријечима документација коју је окарактерисала као дволиснице. Она је казала да се та архива налази у ормару који је "отворен и да испадају папири". Нагласила је да Управа царина има најбољи систем електорнске архиве.

-Никад у животу нисам видјела такву архиву. Причамо о милијардама еура које пролазе клроз слободну зону. Затекла сам отворене ормаре из којих папири цуре. Не постоји електронска архива у 21. вијеку. Они податке о промјени власништва имају у свесци на коцкицама. Ни дан данас нема електронске евиденције. Данас треба да им кажемо  од сјутра ујутро ћете водити електронску евиденцију.  Хоћу комплетну архиву у канцеларији Савјета. Милијарде и даље пролазе кроз слободну зону Луке Бар. Ако се не направи сјутра електронска архива, не знам што идемо у Луку Бар-нагласила је она.

Објаснила је да Црна Гора нема контролу над Слободном зоном Луке БАР.  Додала је да се ту могу наћи дрога, цигарете, оружје...

Потпредсједник потпредсједник Владе Дритан Абазовић, директор Управе прихода и царина Александар Дамјановић, шеф Сектора за борбу против криминала Дејан Кнежевић и шефица стручног тима Савјета за борбу против корупције Вања Ћаловић Марковић јуче су били у контроли слободне зоне Луке Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 08:31