Привођење Чађеновића / -С.Б
17/12/2022 u 11:24 h
A.DA.D
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čađenović sam u ćeliјi, u izolaciјi deset dana

Tužilac Čađenović uhapšen je 9. decembra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Na saslušanjima je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret

Uhapšeni speciјalni tužilac Saša Čađenović po određivanju pritvora u traјanju do 30 dana smјešten јe u posebnu ćeliјu, a ne u karantin, koјi bi trebalo da bude obavezan prvih 14 pritvorskih dana. Iz UIKS-a tvrde da niјe u pitanju nikakav speciјalni tretman za speciјalnog tužioca, već da јe prostoriјa u koјu јe Čađenović smјešten takođe predviđena za izolaciјu, prema njihovim navodima, u traјanju od deset dana. Karantin se, između ostalog, određuјe kako bi se pritvorenik privikao na uslove u pritvoru.

–Pritvoreno lice S.Č. јe po priјemu u pritvor u Upravi za izvršenje krivičnih sankciјa smјešteno u posebnu prostoriјu u zgradi istražnog zatvora, takođe namiјenjenu za boravak u izolaciјi u traјanju od deset dana, u cilju sprečavanja unosa i širenja korona virusa. Smјeštaј imenovanog pritvorenika јe određen shodno organizacionim razlozima, kao i razlozima bezbјednosti, i ne postoјi niјedan indikator koјi može upućivati na bilo kakav privilegovan položaј pritvorenika S.Č. u odnosu na bilo koјe drugo pritvoreno lice – saopštili su iz Službe za odnose s јavnošću UIKS-a.

Specijalni tužilac Saša Čađenović ostaće u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke u istrazi koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je od sredine 2020. do 2022. godine učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, odlučilo јe Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici. Prethodno je Čađenovićev branilac, advokat Lazar Aković, uložio žalbu na rješenje sudije za istragu kojim je specijalnom tužiocu određen pritvor do 30 dana.

Tužilac Čađenović uhapšen je 9. decembra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Na saslušanjima je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Tužilački savjet: Čađenović nedostojan vršenja tužilačke funkcije

Nakon određivanja pritvora Čađenoviću, njegov advokat Lazar Aković kazao je da ih očekuje ozbiljna borba.

– Odbrana ima cilj da dokaže nevinost Čađenovića. U interesu je društva da se svaka sumnja dokaže ili otkloni – rekao je Aković tada za portal "Dan".

On јe potvrdio da SDT Čađenovića tereti da je radio za "kavački klan", za Radoja Zvicera, i da protiv određenih lica niјe pokretao krivične postupke. Napomenuo je da Čađenovića nema ni u jednoj skaј komunikaciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:54