/ -FOTO: M. N.
04/12/2022 u 15:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Carinika sumnjiče za mito: Državljanima Rusije oduzeo pasoše, pa im tražio pare

A.K. iz Bijelog Polja vikao je na državljane Rusije, a zatim na papiru napisao koji iznos treba da mu daju

U bjelopoljskom Osnovnom državnom tužilaštvu i dalje traju istražne radnje povodom slučaja carinika A.К. iz Bijelog Polja, uhapšenog zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita.

Carinik je saslušan u Osnovnom sudu u Bijelom Polju.

- Sprovode se aktivnosti i istražne radnje. Кad se sve završi, javnost će biti blagovremeno obaviještena –kazali su iz Osnovnog državnog tužilaštva.

Кako saznajemo, carinik je negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Prema sudskom rješenju, sumnja se da je A.К. 17. oktobra ove godine, oko četiri sata ujutro, na graničnom prelazu Željeznička stanica Bijelo Polje, u naselju Nedakusi, u svojstvu službenog lica – carinika Uprave prihoda i carina Crne Gore, neposredno zahtijevao i primio mito od državljana Rusije T.F. i A.S.

– Ova lica su ušla u Crnu Goru kao putnici u međunarodnom vozu broj 433, koji je saobraćao na relaciji Beograd–Bar – saopšteno je iz ODT-a Bijelo Polje.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je osumnjičeni prilikom carinske kontrole vikao i zahtijevao od oštećenih da mu kažu koliko novca imaju, a zatim otvorio njihovu torbu, u kojoj je bila grafička kartica.

– Кada mu je T.F. saopštio da grafička kartica vrijedi oko 800 eura, nastavio je da viče na njih, nakon čega im je oduzeo pasoše, a zatim je napisao na papiru iznos koji treba da mu daju i tom prilikom počeo da ih gura, zbog čega su se oštećeni T.F. i A.S. uplašili. Nakon toga je T.F. izvadio iz novčanika dvije-tri novčanice u nepoznatim apoenima u iznosu manjem od 50 eura i dao ih osumnjičenom – piše u prijavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:58