Више државно тужилаштво / -Милован Нововић
01/05/2022 u 19:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чека се налаз обдукције преминуле тинејџерке А.В.

У зависности од резултата вјештачења и исказа одређених лица, бјелопољско Више државно тужилаштво ће се одредити о даљем поступању у овом случају – казао је Лукач

Иако је на Новом гробљу на Цетињу прије мјесец дана обављена ексхумација седамнаестогодишње А. В. из тог града, која је преминула 18. фебруара, након осам мјесеци лијечења од, како се сумња, предозирања дрогом, још увијек се чека на резултате обдукције. То је за "Дан" потврдио државни тружилац Славенко Смоловић, који је присуствовао ексхумацији. Државни тужилац Хасан Лукач је потврдио да се још увијек чека на резултате налаза.

– Још увијек нема налаза, а од његове садржине зависе даљи кораци. У зависности од резултата вјештачења и исказа одређених лица, бјелопољско Више државно тужилаштво ће се одредити о даљем поступању у овом случају – казао је Лукач.

Иначе, Више тужилаштво у Бијелом Пољу је крајем фебруара наложило и да се прибави медицинска документација преминуле малољетнице настала током њеног лијечења. Наложено је и да се прибави листинг телефонских позива А. В. прије него што је завршила у болници.

Иначе, малољетна А. В. затечена је 24. јуна прошле године без свијести у стану другарице код које је боравила у Бијелом Пољу, а након што јој је указана медицинска помоћ у бјелопољској болници превезена је у Клинички центар Црне Горе. Сумња се да је А. В. користила опијате и да је усљед тога изгубила свијест.

– Дежурни љекар Хитне медицинске помоћи Бијело Поље је 24. јуна 2021. године, у 13.10, пријавио тамошњем Центру безбједности да су поступали по пријави грађана и у једној кући указивали љекарску помоћ малољетној А. В., која је затечена без свијести – саопштено је раније из Управе полиције.

Приликом увиђаја у стану гдје је дјевојка пронађена без свијести, полицајци су пронашли три празне табле "ксалола", а тест на дроге је показао да је користила марихуану и "бензодиазепине".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:54