foto: RTCG / - FOTO: RTCG
13/08/2022 u 16:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cetinjanin koji je pucao u Borilovića nedostupan policiji

Još uvijek nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koji su u njega ispalili policajci ili N.K.

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG da Cetinjanin Nenad Kaluđerović, koji je pucao juče na Vuka Borilovića, nije trenutno dospan policiji. Još uvijek nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koji su u njega ispalili policajci ili N.K.

“Preduzimaju se određene mjere i radnje da bi se on (N.K.) obezbijedio i obezbijedilo njegovo prisustvo u čitavom ovom postupku”, kazao je Bošković, za TVCG.

Na pitanje jeste li utvrdili motiv jučerašnjeg zločina na Cetinju, Bošković kaže da su mjere i radnje još uvijek u toku.

“Preliminarno možemo da saopštimo da je ovo lice posljednjih dana pokazivalo određene promjene u ponašanju i u tom smislu je uz pomoć prijatelje za juče bio zakazan ljekarske pregled, nažalost on se sa tim prijeteljem rastao, ali se nakon toga desio ovaj tragični događaj”, naveo je Bošković, prenosi Portal RTCG.

Oglasila se Uprava policije: U Borilovića ispalili 20 metaka, nisu im prijavljivane svađe s podstanarima

Obudkcija je, navodi on završena.

“Ja u ovom trenutku ne mogu bez odobrena VDT da iznosim više detalja taj nalaz će biti dostavljen VDT. Na tijelu izvršioca ima više povreda od vatrenog oružja, pa u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja”, naveo je Bošković.

On je kazao kako je, nakon razmjene vatre sa policojom, prema Boriloviću više projektila ispalio Cetinjanin N.K.

“Ali za sada mi ne možemo iznositi detalje da li je smrt nastupila od posljedica ranjavanja od strane policije ili ovog građanina”, naveo je Bošković.

(FOTO/VIDEO) Nezapamćena tragedija na Cetinju: U pucnjavi stradalo 11 osoba, među njima i djeca

Podsjeća da je u 15 i 30 policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave.

Kaže i da je policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama nakon čega je Borilović pucao u njihovom pravcu.

“Nakon toga su bili ispunjeni svi zakonski uslovi i policija je uzvratila paljbu i ispalila 20 projektila. U razmjeni te vatre jedan policajac je povrijeđen”, naveo je Bošković.

On kaže da je, prema sadašnjim informacijama, četiri ili pet policajaca upotrijebili vatreno oružje juče na Cetinju.

“Pojavile su se spekulacije da je to bila vešesatna akcija. U 15.30 dobili smo poziv u 17.30 imamo da je sam izvršilac pozvao još jedno lice gdje je saopštio da je teško ranjen da je lišio života više lica i da misli da neće ostati živ. Nakon 15.50 došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane N.K., koji je to vremenski interval ne možemo da se precizno izasnimo, i nakon toga nastupila je smrt tog lica. Tako da nije bila višesatna akcija, već sada možemo reći pola sata ili 45 minuta, ali ne možemo precizno da se izjasnimo”, kazao je Bošković.

Podsjetimo u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, juče je ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povrijeđenih, među kojima je i pripadnik policije. Među ubijenim je i dvoje djece.

Napadač Vuk Borilović je ubijen, a čeka se potvrda da li je lišen života u obračunu sa policijom ili da ga je ubio sugrađanin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2022 02:34