/ - илустрација фото УП
14/02/2022 u 08:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Четири педофила осуђено на укупно пет година затвора

У прошлој години, у овом суду, формирано је укупно шест предмета због кривичног дјела недозвољене полне радње

У прошлој години, у овом суду, формирано је укупно шест предмета због кривичног дјела недозвољене полне радње, у четири предмета донијета пресуда, један предмет достављен Вишем суду на даљу надлежност, док је у једном предмету поступак и даље у току.

- За кривично дјело недозвољене полне радње учињене на штету дјетета током 2021. године, формирано је укупно 6 предмета, при чему је у 4 предмета донијета пресуда. У једном предмету окривљени Р.С., осуђен је на казну затвора у трајању од двије године, у другом предмету окривљени Р.О., осуђен је на казну затвора у трајању од једне године и 6 мјесеци, у трећем окривљени М.Б., осуђен је на казну затвора у трајању од једне године и 5 мјесеци и истовремено му је изречена мјера безбједности забрана приближавања млдб. дјевојчици старој 6 година, на чију штету је извршио то кривично дјело, док је у четвртом предмету окривљени М.Ј., осуђен казном затвора у трајању од 5 мјесеци-  саопштила је судија портпарол Основног суда у Подгорици Ивана Бецић.

 Подсјећања ради, кривично дјело недозвољене полне радње учињене на штету дјетета запријећено је новчаном казном или затвором до двије године, док је за кривично дјело обљуба са дјететом у основном облику, запријећена казна затвора од 3 до 12 година, а што је у надлежности Вишег суда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:27