/ - илустрација, пекселс
18/05/2021 u 14:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цириковић: Ово су инспектори који су ме тукли преко панцира

Инспектори криминалистичке полиције ЦБ Бар изричито су негирали наводе о физичком злостављању

Ензан Цириковић, један од оптужених за повезаност са покушајем убиства Јована Ђуровића, казао је пред подогоричким Вишим судом да су Илија Васовић, Симеон Дацић и Жељко Спасојевић инспектори криминалистичке полиције Центра безбједности Бар, они који су га тукли " 20 минута преко панцира" када је приведен у њихове просторије.

Цириковић је раније, на суђењу пвоодом покушаја убиства Јована Ђуровића, између осталог навео да су га тукли службеници ЦБ Бар. Он је казао да су га  инспектори " тукли шакама и палицом, да су га тукли и преко панцира како не би остале видљиве повреде". Додао је и да му је тада пријећено дугогодишњом робијом.

Службеници криминалистичке полиције Бар Васовић, Спасојевић и Дацић изричито су негирали ове наводе. Тврдили су да нико од њих није тукао Цириковића и да у криминалистичкој полицији нико не дужи панцир и палицу.

-Када смо из Форензичког центра добили извјештај о ДНК траговима нађеним на експлозивној направи, која је пронађена предметног дана на раскрсници у Бару, расписали смо локалну потјерницу за Цириковићем. Касније смо од Граничне полиције добили информацију да је он контролисан у аутобусу , на излазу из Црне Горе.  Цириковић прво није хтио да сарађује. Након што му је предочен ДНК налаз и релевантни докази онда је хтио да сарађује. Код себе је имао два телефона, један криптовани- казао је у свом исказу у својству свједока бивши начелник криминалистичке полиције ЦБ Бар Илија Васовић.

Инспектор Спасојевић је казао да је након предочених релевантних доказа Цириковић се потресао и уплашио за своју безбједносз, због чега је тражио часу воде.

Он и његове колеге саопштили су да са Цириковићем нико није вршио било какве службене радње у виду узимања исказа, већ да је транспоортован у Сперцијално полицијско одељење Подгорица. Додао је да је можда том приликом њему дат панцир, ради безбједности.

Инспектори су навели и да нико није пријетио оптуженом Дарку Милићу. Изричито су више пута у свом исказу негирали наводе о било каквом облику злостављања и примјене силе над овим лицима.

Ензан Цириковић, Елдар и Мирзет Нурковић, Ђорђије Цицмил и Дарко Милић су, према оптужници Специјалног државног тужилаштва, припремали убиство Баранина Јована Ђуровића. Осим ове групе, оптужени су и Алмир Јаховић и Аднан Османагић, они нијесу доступни правним органима. Ђуровић је према евиденцији полиције означен као особа која је блиска шкаљарском клану

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:23