/ FOTO: NTV, POLICIJA TURSKE, HURRIYET.COM.TR/DERIA EVREN/ISTANBUL, (DHA) živković, vujotić i perunović
13/03/2023 u 12:30 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković, Vujotić i Perunović biće izručeni iz Turske nakon suđenja za ubistvo Vukotića

Pravosuđe Republike Turske obavijestilo je ministarstvo Crne Gore da se Živković, Vujotić i Perunović u ne nalaze u ekstradicionom pritvoru po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Podgorica

Ministarstvo pravde Crne Gore zvanično je od Ministarstva pravde Republike Turske zatražilo izručenje crnogorskih državljana Živković Radoja, Vujotić Milana i Perunović Zdravka, radi vođenja više krivičnih postupaka pred Višim sudom u Podgorici i Specijalnim državnim tužilaštvom.

Živkovića i Perunovića SDT tereti za umiješanost u ubistvo Nikole Stanišića

Podsjećanja radi, Nikšićane Radoja Živkovića (36) i Zdravka Perunovića (46), koji su uhapšeni 16. septembra u Turskoj zbog sumnje da su umiješani u ubistvo Jovana Vukotića koje se dogodilo 8. septembra u Istanbulu, naši nadležni organi potražuju zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je izvršila ubistvo Nikole Stanišića početkom avgusta 2020. godine.

(VIDEO/FOTO) SNIMAK UBISTVA VUKOTIĆA: Za likvidaciju kavčani platili milion i po eura

UBISTVO, OTMICA, KRIMINALNA ORGANIZACIJA, DROGA...

- Živković Radoje i Vujotić Milan se potražuju radi krivičnog gonjenja, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 1 i 4 Krivičnog zakonika Crne Gore, otmica iz člana 164 stav 4 u vezi stava 1 i 2 Krivičnog zakonika Crne Gore i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, a Živković Radoje i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 23 stav 2 i člana 49 Krivičnog zakonika Crne Gore, dok je izručenje Perunović Zdravka zatraženo takođe radi krivičnog gonjenja, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 1 i 4 u vezi člana 23 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore- pojašnjeno je iz ministarstva.

ODLUKA VIŠEG SUDA: Zbog hapšenja u Turskoj, odvojen postupak protiv Živkovića i Vujotića

Pravosuđe Republike Turske obavijestilo je naše ministarstvo Crne Gore da se Živković, Vujotić i Perunović u Republici Turskoj ne nalaze u ekstradicionom pritvoru po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Podgorica.

- Već im je pritvor određen zbog izvršenja krivičnog djela na teritoriji Republike Turske, to je, u skladu sa ustaljenom praksom u ovakvim slučajevima, realno očekivati da će ekstradicija navedenih lica u Crnu Goru biti moguća tek nakon pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se protiv njih vodi u Republici Turskoj, ili nakon što budu izdržane eventualno izrečene kazne zatvora- navode iz Ministarstva pravde.

Iz Generalne uprave bezbjednosti Turske saopšteno je ranije da su osumnjičeni za Vukotićevo ubistvo uhvaćeni, a njihovo saopštenje glasi:

Radoje Živković uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Vukotića

"Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i obavještajne službe istanbulske policije započelo je veliku studiju u vezi sa incidentom. Nakon ove studije, utvrđeno je da je lice po imenu Radoje Živković, član organizacije Kavač, izvršio napad preko svojih veza u našoj zemlji. U akciji sprovedenoj 16.09.2022. godine, privedeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Radoje Živković i Zdravko Perunović. Zajedno sa licima oduzeto je 11 lažnih ličnih dokumenata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korišćena u incidentu".

(FOTO/VIDEO) Detalji hapšenja Vujotića: Sa "kavčanima" boravio u luksuznoj vili

Turski mediji objavili su ranije  fotografiju Milana Vujotića, osumnjičenog za pomaganje pripadnicima "kavačkog klana". Kako navode, Vujotić je uhapšen jer je navodno obezbijedio smještaj "kavčanima".

Crna Gora će od Turske tražiti izručenje Živkovića i Perunovića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 08:37