/ - PHOTO BY CLARK VAN DER BEKEN ON UNSPLASH
29/03/2023 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danilovgrađanin optužen zbog udesa: Povrijeđene tri osobe

On je, kako je navelo tužilaštvo, izazvao udes upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola i nije se zaustavio na crveno svjetlo semafora

Danilovgrađanin D. M. tereti se, potvrđenom optužnicom, zbog udesa. On je, kako je navelo tužilaštvo, izazvao udes upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola i nije se zaustavio na crveno svjetlo semafora. Tada su povrijeđne tri osobe.

Kako je predstavljeno opužnicom, 01. februara 2022. godine, oko 22,50 časova, u Podgorici, na raskrsnici ulica Vojvode Ilije Plamenca, dr Ljubomira Rašovića i 8 mart, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost druge učesnike.

- Pod dejstvom alkohola u pijanom stanju pri koncentraciji od 1,67 promila apsolutnog alkohola u krvi, kretao se  se vozilom desnom trakom desne kolovozne trake, kada je dolaskom na raskrsnicu, na kojoj je saobraćaj posebno regulisan uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova, ušao u raskrsnicu, iako je za njegov smjer kretanja na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo. On je saobraćajni znak prošao i nastavio vozilom pravo, usljed čega je došlo do kontakta sa drugim vozilom kojim je upravljao vozač, krećući se desnom saobraćajnom trakom desne kolovozne trake ul. Vojvode Ilije Plamenca, iz pravca ul. 27 mart, u pravcu ul. dr Ljubomira Rašovića- navodi su optužnice.

Tom prilikom je oštećeni, saputnik u vozilu "Ford fiesta" zadobio osobito tešku tjelesu povredu, a oštećeni maloljetnik, takođe saputnik u vozilu "Ford fiesta" zadobio je takođe osobito tešku tjelesu povredu, dok je treći oštećeni zadobio laku tjelenu povredu.

- Pri čemu je optuženi u odnosu na osnovno krivično djelo postupao sa umišljajem, jer je bio svjestan da upravljajući vozilom na opisani način može ugroziti javni saobraćaj i tako dovesti u opasnost život i tijelo ljudi, pa je na to pristao. Dok je u odnosu na težu posljedicu,  tjelesne povrede oštećenih,  postupao sa nehatom, jer je bio svjestan da njegovim radnjama takva posljedica može nastupiti, ali je olako držao da do toga neće doći - navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:41