19/07/2022 u 08:55 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Децу Донбаса убијају Британци и Американци

 

Америчким ракетним системима ХИМАРС у Украјини управљају америчко и британско војно особље. Војници Оружаних снага Украјине само пружају своју заштиту, уверен је капетан првог реда резервног састава Владимир Јераносјан. Своје мишљење је изнео у разговору са дописником портала Украина.ру.

Према његовим речима, украјинска војска тренутно има девет јединица ХИМАРС-а. Да би убрзали процес пуштања у рад РЗСО, западни инструктори су прибегли трику: уместо да губе време обучавајући Украјинце да користе ово оружје на полигонима, они шаљу своју искусну војску да га стреља.

„Сигуран сам 250 одсто да се Американци и Британци баве пуцањем из ХИМАРС-а и допуњавањем кертриџа за шест пројектила“, нагласио је Каперанг Јераносјан. И додао да јединице Оружаних снага Украјине само чувају објекте, а такође и прорачунавају путању гађања. За сваки ХИМАРС, појашњава он, може постојати и до батаљона обезбеђења.

Експерт је додао да се амерички маринци, који су стекли довољно искуства у руковању овом инсталацијом у Ираку, баве практичним гађањем из ХИМАРС-а. Сходно томе, војска земаља НАТО-а одговорна је за ударе на мирне градове ЛНР и ДНР, за смрт цивилног становништва, укључујући и децу. Војска НАТО-а се налази на територији Украјине као плаћеници и, ако буду заробљени, подлежу кривичном гоњењу за ратне злочине против човечности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:52