/ MOMO KOPRIVICA
30/01/2023 u 13:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: Počelo suđenje Koprivici po tužbi braće Ban

Koprivica je izjavio da slobodne ljude ne mogu ućutkati, već da će se suočiti sa pravnom državom koja je neminovnost

Protiv Moma Koprivice podignuta je tužba zbog izjave, u emisiji ,,Načisto'',  izrečene 20. januara 2022. godine, a u vezi prekrajanja izborne volje građana, koja glasi:

,,Već sam vrlo jasno kazao da u odnosu na političku korupciju u Crnoj Gori koja treba da dovede do toga da se preusmjeri tok novca koji smo reformskim zakonima usmjerili ka radnicima kroz veće plate, penzionerima, djeci kroz dodatke za svu djecu, poljoprivrednicima kroz veće staračke naknade, majkama kroz vraćanje naknada, besplatne udžbenike za sve osnovce, taj tok novca treba da se usmjeri prema organizovanim kriminalnim grupama na čijem čelu stoji Brano Mićunovic i Dragan Bokan i Zoran Lazović i braća Ban, treba da se usmjeri ka njima.''

Kako Demokrate navode saopštenjem, "očigledno je da eksponenti povlašćenih privrednih struktura koje su godinama izvlačile milione eura zahvaljujući dosluhu sa bivšom vlašću imaju za cilj da suspenduju slobodu govora i slobodu izražavanja u vezi pitanja od javnog interesa, a sve u namjeri da nastave uživati monopolske položaje stečene u spornim privatizacijama".

- Međutim, Koprivica je, nakon suđenja, izjavio da im to neće poći za rukom jer slobodne ljude ne mogu ućutkati, već da će se suočiti sa pravnom državom koja je neminovnost, te da će on nastaviti još intenzivnije da se bavi ovom materijom, kao i razobličavanjem i procesuiranjem tajkunskih monopolista i svih bezakonika- navode u saopštenju.

Poručuju: "Podsjećanja radi, u Izvještaju DRI iz 2009. godine se konstatuje da monopolsko preduzeće "Pomorski saobraćaj" u vlasništvu braće Ban ne poštuje odluke suda, te da državni revizori zvanično izražavaju rezerve u odnosu na visinu i način uplate sredstava ovog monopolskog preduzeća prema državi. Koprivica se ovom problematikom, a koja se tiče monopolskog položaja u vezi trajektne linije Kamenari- Lepetane, bavio još i 2018 godine, iznoseći javne argumente".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:54