/ - SKRINšOT: MUP.RS - AKCIJA HAPšENJA
03/09/2023 u 15:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Detalji akcije: Škaljarac Banjo "pao" u Beogradu, obuhvaćen optužnicom za planiranja atentata na sudije i tužioce

Policija je prilikom pretresa kuće i stana u Kovinu, u kojima B. P. neprijavljeno boravi, pronašla više od 20 kilograma marihuane, vagicu sa tragovima opojne droge, kao i oko 20.000 eura

U filmskoj akciji policije u Beogradu uhapšena su trojica crnogorskih državljana, među kojima je i Branko P. (37) zvani Banjo, kojeg crnogorsko tužilaštvo tereti za planiranje atentata na sudije i tužioce, piše Blic.rs.

(VIDEO) Beograd: Uhapšena tri državljanina Crne Gore, za jednim raspisana Interpolova potjernica

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tereti Branka P. da je dio kriminalne grupe koju su organizovali Emil Tuzović i Stefan Đukić, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Ukrajini nakon što su uhapšeni u maju 2020. godine zbog sumnje da su pokušali da likvidiraju Radoja Zvicera, šefa kavačkog klana.

(ВИДЕО) СДТ: Ђукић планирао да "ошега и заливади" Чађеновића и Катнића, а суткињи да "поломи" кости

 

Kako saznaje Blic.rs, Branko P. slovi za pripadnika škaljarskog klana.

Optužnicom se grupa koju je organizovao Stefan Đukić tereti da su u toku 2020. godine pa nadalje, okrivljeni Stefan Đukić i Emil Tuzović, zajedno sa još jednim za sada neidentifikovanim licem, stvorili kriminalnu organizaciju koja za cilj ima da primjenjuje nasilje i zastrašivanje, a istovremeno je planirano da u delovanju kriminalne organizacije vrše uticaj na političku vlast, izvršnu, zakonodavnu i sudsku.

Među njima je optužen i Branko P., za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica, a srpska policija mu je stavila lisice na ruke.

Kako su iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva ranije saopštili, glavne mete ove kriminalne grupe bili su Milivoje Katnić, u to vreme glavni specijalni državni tužilac, i tužilac Saša Čađenović.

(VIDEO) Ukrajina: Još traje postupak protiv Đukića i grupe za pokušaj ubistva Zvicera

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, uhapsili su crnogorske državljane Branka P. (37), R. B. (47) i B. B. (35) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni B. P., za kojim je raspisana međunarodna poternica Interpola zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio teška krivična djela, tereti se i za krivično delo falsifikovanje službene isprave s obzirom da je kod njega policija prilikom hapšenja pronašla falsifikovanu ličnu kartu druge države.

Policija je prilikom pretresa kuće i stana u Kovinu, u kojima B. P. neprijavljeno boravi, pronašla više od 20 kilograma marihuane, vagicu sa tragovima opojne droge, kao i oko 20.000 eura.

(Blic.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 14:58