Cetinje, uviđaj / - ŽELJKA BOJANIć
20/06/2024 u 13:05 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Detalji istrage: Eksploziv zakačili za drvo, žrtve se nalazile pored blindiranog vozila

Eksplozija koja se dogodila jutros na Cetinju, u kojoj su stradali Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, osjetila se u većem dijelu ovog grada.

Prema prvim rezultatima iz istrage, radi se o eksploziji jače razorne moći, za koju se sumnja da je bila zakačena za obližnje drvo.

Međutim, istraga će potvridit na koji način je aktivirana ova naprava. Policija je ogradila šire lice mjesta, dok forenzičari vrše uviđaj i izuzimaju tragove.

Prema nezvaničnim informacijama, u OB Cetinje, svojstvu građana, saslušano je nekoliko osoba. Insprektori u civilu provjeravaju objekte, zgrade i kuće koje se nalaze u blizini lica mjesta.

(FOTO/VIDEO) Eksplozija na Cetinju: Stradali Kaluđerović i Roganović

Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, koji su stradali u ovoj eksploziji, prema prvim rezultatima istrage, nalazili u neposrednoj blizini pored parkiranog vozila za koje se pretpostavlja da su koristili.

Vozilo se i dalje nalazi na licu mjesta i neoštećeno je, radi se o takozvanom blindiranom vozilu. Od jačine eksplozije popucala su stakla na nekim obližnjim objektima. Kako je u izjavi za medije rekao Predrag Milošević, načelnik hirurgije u cetinjskoj bolnici, na toj ustanovi su se zatresla sva stakla.

(VIDEO) Milošević: Roganović preminuo u cetinjskoj bolnici, Jovanoviću se bore za život

Od strane tužilaštva angažovano je i vozilo pogrebnih usluga, u kojem su unešeni određeni djelovi koji su izuzeti sa lica mjesta, za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama.

Podsjećamo, jutros je na Cetinju došlo do aktiviranja eksplozivne naprave pri čemu su stradale dvije osobe. Smrtno je stradao Dragan Roganović i Petar Kaluđerović.

-Danas su, u blizini Sportskog centra na Cetinju, oko 09.10 časova, usljed aktiviranja eksplozivne naprave, dva lica smrtno stradala, dok su tri lica povrijeđena. Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na lice mjesta koje je obezbijeđeno.U cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvjetljavanja ovoga događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimaju intenzivne izviđajne mjere i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaviještena- saopštili su danas iz Uprave policije.

KCCG: Tri pacijenta sa Cetinja trenutno van životne opasnosti

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 00:29