saobraćajna policija / - DAN
23/12/2022 u 11:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dojave o bombama u više škola u Crnoj Gori, organizovana onlajn nastava

Organizacija nastave u školama koje nisu dobile informaciju o postavljenim bombama biće realizovana u skladu sa utvrđenim planom i programom, dakle, redovno

Dojave o bombama stigle su mnogim školama širom Crne Gore. Dojava je stigla u na adrese nekoliko škola u Podgorici, Budvi, Beranama, Herceg Novom i Pljevljima...

Školama je javljeno da će u popodnevnim satima biti organizovana onlajn nastava.

- U skladu sa informacijama o postavljenim bombama u pojedinim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori Ministarstvo prosvjete obavještava javnost da je neophodno da sve obrazovno-vaspitne ustanove koje su dobile mejl o podmetnutim bombama upute učenike/ce kućama i da popodnevni rad organizuju online. Takođe, nastava će u ovim školama biti organizovana online i u subotu ukoliko su je planirale kao radnu, naveli su iz Ministarstva prosvjete,

Organizacija nastave u školama koje nisu dobile informaciju o postavljenim bombama biće realizovana u skladu sa utvrđenim planom i programom, dakle, redovno.

Dojavu o navodno podmetnutom eksplozivnom materijalu dobile su podgoričke škole Gimnazija "Slobodan Škerović, osnovne škole "Branko Božović", "Sutjeska" i "Vlado Milić".

Portal RTV Budva saznaje da su đaci iz OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", Druge osnovne škole i OŠ "Mirko Srzentić" iz Petrovca obaviješteni da napuste školu. Policija je na licu mjesta.

Dojava je stigla na adresu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Beranama , a evakuisani su učenici i zaposleni.

Kako su za RTHN kazali iz Centra bezbjednosti Herceg Novi, evakuisana su djeca iz OŠ Dašo Pavičić, Milan Vuković i Orjenski bataljon sa područnim jedinicama. Preduzete su mjere i radnje kako bi se obezbijedili učenici i nastavni kadar. Škola je nakon evakuacije pregledana, a policija će raditi na identifikaciji IP adresa sa kojih su stigle navodne prijetnje. U školama i pratećim objektima nisu pronađeni predmeti koji bi ukazivali na postojanje bilo koje vrste eksplozivne naprave.

U pljevaljakim osnovnim skolama "Boško Buha" i Salko Aljković pred pocetak nastave, u drugoj smjeni, stigla je dojava o postavljenoj bombi. Učenici su evakuisani I upućeni kućama. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2023 22:49