Едмир Рамовић / М.Н.
30/05/2022 u 08:57 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Докази против Едмира Рамовића достављени Вишем суду у Бијелом Пољу: Оптужница за убиство испред суда у Рожајама

Контрола доказа које је тужилаштво доставило Вишем суду заказана је за 3. јун пред вијећем којим ће предсједавати судија Радослав Конатар

Бјелопољско Више државно тужилаштво подигло је оптужницу против деветнаестогодишњег Рожајца Едмира Рамовића, који се терети да је крајем децембра прошле године, испред Основног суда у Рожајама, убио десет година старијег суграђанина Семира Мурића. Контрола доказа које је тужилаштво доставило Вишем суду заказана је за 3. јун пред вијећем којим ће предсједавати судија Вишег суда у Бијелом Пољу Радослав Конатар.

Због истог догађаја, иза решетака се нашао и Сабро Рамовић, код кога jе пронађено оружjе након убиства, а због учествовања у тучи, ухапшени су и Салко и Ернад Рамовић.

image

Мјесто убиства

Дан

Према непотврђеним информацијама, убиству jе претходио вербални а потом и физички обрачун између чланова двију завађених породица, након чега је услиједило и убиство. Током обрачуна у којем је учествовало више лица, службеник Управе полициjе Рефик Дедеић, коjи jе био на дужности, рањен је у ногу док је покушавао да интервенише.

На заказаном рочишту вијеће ће одлучити и о притвору за оптуженог, који му је одређен и продужаван због тежине извршеног дјела, могућег утицаја на свједоке и евентуалног бјекства.

Како незванично сазнајемо, приликом саслушања код тужиоца Рамовић је изразио жаљење због трагичног догађаја и није желио да се детаљније изјашњава о мотиву и разлозима за извршење дјела.

Отац убијеног младића сумња у рад полиције

Отац убијеног младића Сенад Мурић изразио jе сумњу да jе неко у полициjи, коjа jе обезбjеђивала зграду суда, узео паре и пристао да омогући да дође до трагедиjе.

Мурић jе казао да су полицаjци направили велики пропуст jер нису адекватно обезбиjедили суђење.

– Судећи по начину на коjи jе изведен напад на мене, моjу дjецу, браћу и синовце, очигледно jе да су Рамовићи унаприjед припремали убиство jер су на заказано суђење дошли наоружани пиштољима и ножевима. Да jе полициjа реаговала као што jе то учинила током jедног од раниjих суђења, када jе било присутно више полицаjаца, моj син би данас био жив – рекао jе Мурић раније за "Дан".

Он ниjе видио када jе Рамовић пуцао у његовог сина jер jе, како тврди, и сам био нападнут од чланова те породице.

Како jе додао, овакву сумњу износи из разлога што jе у холу Основног суда у Рожајама заjедно са jедним од њихових свjедока у тренутку убиства боравило више полицаjаца.

– Шта су они тражили у холу, одакле нису могли да виде шта се дешава напољу, то би требало да се испита, а по мом мишљењу, неко из полициjе jе одговоран.То нека утврде сами – казао jе Мурић.

Руководилац рожаjског Одjељења безбjедности Ернест Реџовић казао jе овим поводом да ниjе овлашћен да даjе изjаве.

– Ту сам да сносим сваки вид одговорности уколико то утврде Управа полициjе и Унутрашња контрола – рекао jе Реџовић, а пренио портал.

Из Управе полиције су након убиства Мурића саопштили да је након вербалног и физичког сукоба 21. децембра 2021, око 11.15, дошло до употребе ватреног оружја на штету једне особе и полицијског службеника који је био на дужности.

– Дошло је до вербалног и физичког сукоба, након чега је Е.Р. (19) употријебио ватрено оружје, којом приликом је С.М. (29) задобио повреде усљед којих је преминуо. Приликом интервенције, службеник Управе полиције Р. Д., који је био на дужности, задобио је повреде од ватреног оружја у предјелу ноге и он није животно угрожен. Е.Р. је лишен слободе на лицу мјеста, а истовремено је приведено више особа везано за овај догађаја – саопштено је тада из УП.

Како се могло чути од суграђана оптуженог и убијеног, посредовање угледних Рожајаца није помогло да се изгладе вишегодишње несугласице породица Рамовић и Мурић.

Из МУП-а су након убиства саопштили да се ова трагедија могла наслутити и да је друштво могло адекватније реаговати.

– Тај догађај се могао предвидјети и био је предвиђен као безбједносно ризичан. У октобру се десио сукоб тих породица, који је резултирао наношењем тешких тјелесних повреда и једнима и другима – казао је тадашњи државни секретар у МУП-у Зоран Миљанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:48