dusko knezevic / - DAN
10/02/2023 u 12:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Donijeta prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića

Nakon vrhovnog suda, krajnje odobrenje donosi državni sekretar. Žalbeni proces će biti dug i može trajati godinama, navode u saopštenju

Danas je donijeta prvostepena nepravosnažna odluka u postupku ekstradicije dr Duška Kneževića Crnoj Gori, saopšteno je iz Pravnog tima koji zastupa Duška Kneževića-

-Crna Gora je zatražila pred u sudom u Londonu izručenje dr Duška Kneževića u julu 2019. godine. Danas je glavni sudija u Vestminsterskom sudu, Pol Goldspring odlučio da slučaj dr Kneževića pošalje državnom sekretaru kako bi dobio odobrenje.Pravni tim dr Kneževića razočaran je odlukom sudije i uložiće žalbu čim za to bude mogućnosti- navode u saopštenju.

Dodaju da je proces podrazumijeva još četiri instance uključujući odluke apelacionog, a nakon toga i vrhovnog suda u Londonu gde će se razmatrati zakonitost odluke, svi izvedeni dokazi, kao i ispravnost samog prvostepenog postupka.

-Nakon vrhovnog suda, krajnje odobrenje donosi državni sekretar. Žalbeni proces će biti dug i može trajati godinama. Uvjereni smo da će pravda biti zadovoljena-zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 10:58