/ foto: ž.b.
07/08/2023 u 16:20 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Državljanin Turske tužiocu ispričao detalje ranjavanja: Tvrdi da ga je osumnjičena ucjenjivala fotografijama

B.H. je tužiocu rekao da je ranjen kada je majka osumnjičene počela da mu prijeti da će ga prijaviti policiji, a on je krenuo da je vuče za kosu kako bi je izbacio iz stana

Državljanin Turske B.H. ispričao je na saslušanju u tužilaštvu da je D.M. iz Srbije, osumnjičenoj da je pokušala da ga ubije, na molbu prijatelja dozvolio da sa majkom boravi u njegovom stanu u Budvi. Ipak, kako je kazao, ona je to zloupotrijebila, a u namjeri da ga spriječi da ih izbaci iz stana ucjenjivale su ga fotografijama. On je tužiocu kazao da je do ranjavanja došlo kada je pokušao da ih nasilno izbaci iz stana koji je iznajmljivao u Budvi.

Navodi iz iskaza B.H. objavljeni su u rješenju Apelacionog suda kojim je potvrđena odluka Višeg suda u Podgorici da se osumnjičenoj produži pritvor. U rješenju je navedeno da osnovana sumnja u krivicu D.M. proizilazi iz iskaza svjedoka B.H. On tvrdi da je četiri dana prije nego što je ranjen na molbu prijatelja prihvatio da u stanu koji je iznajmio za sebe prihvati neke osobe koje su ostale bez smještaja.

Svađa završena ranjavanjem

Do ranjavanja je došlo sredinom maja, a osumnjičena je uhapšena nedugo nakon toga.

Tada je iz Uprave policije saopšteno da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva, po nalogu državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, uhapsili M.D. (21) zbog sumnje da je pokušala da ubije H.B. (31), državljanina Republike Turske.

– U prostorijama jedne kuće u Ulici Kanjoša Macedonovića prvo je došlo do verbalnog, a potom i do fizičkog konflikta između M.D. i njene majke, sa jedne strane, i H.B., sa druge strane, kojom prilikom je, kako se sumnja, M.D. upotrebom oštrog predmeta – noža oštećenom H.B. nanijela ubodnu ranu u predjelu leđa – saopšteno je iz UP.

– Trebalo je da dođu u ponedjeljak, ali su zbog problema sa smještajem došle ranije, u petak. Došla je D.M. sa majkom i još jedna ženska osoba. Kada su došle kazao im je da se osjećaju slobodno, ali da ne prave buku, jer je vlasnik stana osjetljiv na buku. Pošto je na poslu boravio od mraka do jutra, dolazio je u jutarnjim časovima da spava u stanu i za tri dana dok su boravile u stanu one su pravile buku, pa ih je zamolio da nađu drugi smještaj – navedeno je u rješenju Apelacionog suda

Noć prije spornog događaja, kako je objasnio B.H. pošao je kod vlasnika stana da sa njim zaključi ugovor o zakupu, a kada se vratio u stan, u svojoj sobi je zatekao D.M. koja je na sebi imala crnu kratku suknju. Pošto govori samo turski jezik, uz pomoć aplikacije mobilnog telefona za prevođenje pitao ju je da li želi da vode ljubav, na šta je ona, kako je ispričao, decidirano pristala. Međutim, kako tvrdi, do tog čina nije došlo, ali je osumnjičena uspjela da ga namami kako bi njena majka mogla da napravi sporne snimke. Kada je pitao majku osumnjičene zašto to radi, kako tvrdi, ona je počela da mu prijeti da će da će iskoristiti taj snimak ukoliko ih istjera iz stana i da će ga prijaviti policiji, koja će ga deportovati iz Crne Gore.

 

Narednog dana, kako piše u rješenju, dok je bio u svojoj sobi, došla je majka osumnjičene djevojke, a zatim i ona, prijeteći mu da da će upotrijebiti snimak ukoliko pokuša da ih istjera.

– On je tada shvatio da je upao u njihovu zamku. Njega je to naljutilo, pa je prvo uzeo djevojčicu i izveo je iz stana, a zatim je izbacio i D.M. i njenu majku. Međutim, majka je kroz prozor ušla u stan i počela da mu prijeti da će ga prijaviti policiji, pa ju je uhvatio za kosu i počeo da je vuče sa namjerom da je izbaci iz stana. U tom momentu je u stan ušla D.M. i ubola ga u leđa – piše u rješenju.

Napadnuti državljanin Turske kazao je da je tada izašao iz stana kako bi tražio pomoć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 18:54