Пресуда изречена на основу споразума о признању кривице
05/01/2022 u 08:19 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Држављанину Бангладеша за кријумчарење 11 људи мјесец и по затвора

Бадал Гази Амдију признао је да је 20. октобра прошле године за 11 лица на Аутобуској станици у Подгорици купио аутобуске карте за њихов превоз од тог града до Рожаја и са њима ушао у аутобус како би их довео до Рожаја, одакле је требало да наставе пут ван Црне Горе

Држављанин Бангладеша Бадал Гази Амдију осуђен је на мјесец и по дана затвора због извршења кривичног дјела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи. Пресуду је донио судија Основног суда у Бијелом Пољу Радомир Кљајевић на основу споразума о признању кривице који је окриљени склопио са државним тужиоцем у бјелопољском Основном државном тужилаштву Љубицом Цаковић.

Бадал Гази Амдију признао је да је 20. октобра ове године за 11 лица на Аутобуској станици у Подгорици купио аутобуске карте за њихов превоз од тог града до Рожаја и са њима ушао у аутобус како би их довео до Рожаја, одакле је требало да наставе пут ван Црне Горе, у правцу локације коју је требало да им пошаље њему непознато лице.

– По доласку аутобуса у Бијело Поље, приликом контроле путника од стране службеника Управе полиције – Центра безбједности Бијело Поље, утврђено је да наведена лица немају код себе лична документа, чиме је извршио кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи из чл. 405 ст. 2 Кривичног законика Црне Горе – пише у споразуму.

Након хапшења држављанина Бангладеша, из Управе полиције је саопштено да је у мјесту Рибаревине контролисан аутобус који је саобраћао на релацији Херцег Нови – Београд и да је током контроле путника утврђено да се у возилу налази 12 особа без идентификационих докумената, од којих је једно лице код себе посједовало захтјев за међународну заштиту странаца (захтјев за азил).

– Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да је А.Б. (35), рођен у Бангладешу, а који је посједовао захтјев за азил, омогућио боравак и транзит страних држављана. А.Б. је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи – саопштили су из полиције и додали да је 11 особа без докумената спроведено у прихватилиште за странце.

Окривљени је пресудом обавезан да плати трошкове поступка, као и трошкове браниоца по службеној дужности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:40