/ -СТЕФАН ЂУКИЋ
21/01/2022 u 09:10 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дудић прихватио да смрска руке и ноге судији Биљани Ускоковић?

Дудић је саопштио Ђукићу да му само треба неко добро мјесто гдје је може изударати 30 секунди и да га неко птом одвезе одатле, наводи се у списима

Из анализе комуникације Баранина Стефана Ђукића и Которанина Душана Дудића, која је обављана путем криптованих телефона, СДТ је утврдило да постоји основана сумња да је управо Дудућ прихватио Ђукићеву наредбу да употребом шипке "смрска руке и ноге" судији Биљани Ускоковић.

Како се наводи у списима СДТ-а, Стефан Ђукић и Емил Тузовић формирали су криминалну организацију у циљу вршења ликвидација – убиства и тешка убиства на територији Црне Горе на штету полицијских службеника Зорана Лазовића, Петра Лазовића и Ивана Ђоковића, специјалног тужиоца Саше Чађеновића и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, те давања мита, утицаја на јавне функционере и напада на судију Вишег суда у Подгорици Биљану Ускоковић, која је донедавно поступала у другом предмету који се води против Ђукића. Осим Ђукића, Дудића и Тузовића, овим предметом СДТ-а обухваћени су и Нико Кораћ, Бојан Лопичић, Зоран Перовић, Душан Бољевић, Александар Раичевић, Милан Брајовић, Стефан Мићић, С.А. и П.Б.

Како произилази из списа предмета СДТ-а, Ђукић је тражио да се од почетка марта 2021. прати кретање судије Ускоковић, која је била предсједник вијећа у судском поступку по оптужници СДТ-а којом се Ђукић терети за тешко убиство и убиство у покушају. Како основано сумња СДТ, Ђукић је путем криптованог мобилног телефона дао упутства Дудићу да се "изломи једна особа", уз поруку "морамо јој смрскати руке и ноге, брате", што се, како сумњају у тужилаштву, односило на судију Ускоковић.

Ђукића у притвору у Украјини

У Вишем суду у Подгорици у току је поступак против Ђукићу по оптужници СДТ-а којом се терети за убиство Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића у новембру 2019. године у Бару. Он се том оптужницом терети да је 1. новембра 2019. као саизвршилац починио кривично дјело тешко убиство на начин што је испалио 15 хитаца из аутоматске пушке, убио Јована Клисића и ранио Велизара Гардашевића, док се његова супруга, мајка и полубрат Данијела Б. Мандић, Зорица Ђ. Ђуровић и Вук В. Лакићевић, као и Марко М. Вујадиновић, Хасип Б. Мурић, Андрија Б. Главичанин и Бојан М. Вуксановић терете за стварање криминалне организације.

Против Ђукића и Тузовића подигнута је оптужница и у Украјини, гдје су обојица тренутно у затвору, због сумње да су учествовали у рањавању вође "кавачког клана" Радоја Звицера.

– Окривљени Д.Д. је, у циљу реализације криминалног плана, прикупљао информације о мјесту становања оштећене и достављао их организатору, тражећи од њега да одреди вријеме и мјесто извршења кривичног дјела на штету оштећене. У погледу планирања начина извршења кривичног дјела, окривљени С.Ђ. је саопштио: "Морамо јој смрскат` ноге и руке. Она има 45 килограма, кад опали човјек по кољена свом снагом, пуца нога. По леђима је опали да падне и онда само 20 секунди по ногама и рукама." Окривљени Д. Д. је то прихватио и саопштио Ђукићу да му само треба неко добро мјесто гдје је може "изударати 30 секунди" и да га неко потом одвезе одатле –произилази из списа предмета.

Даље се наводи да је Ђукић тражио да се све заврши шипком, што је Дудућ, наводно, прихватио, али су у даљим радњама извршења кривичних дјела спријечени дјеловањем полиције која је оштећеној одредила физичко обезбјеђење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:30