/ - FOTO. PRIVATNA ARHIVA, SA PRETRESA
30/05/2023 u 15:06 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukić prijavio policajce da su ga maltretirali prilikom pretresa: Osjećam se poniženo

Šta vam ja smetam, što mene maltretirate ako moje dijete niste uhvatili, što mene maltretirate u mojih 70 godina, kazao je policiji Đukić

Žarko Đukić iz Berana  podnio je prijavu protiv službenika policije na koje se žalio zbog "maltretiranja" tokom pretresa. On je u iskazu pred policijom Berane, kako saznaje portal Dan, imenovao službenike Mila Radovića i Milonju Madžgalja kao lica koja su prema njemu postupala nekorektno. U pomenuti dokument portal Dan je imao uvid.

Kazao je da je saglasan sa tim da policija treba da radi svoj posao i upitao zašto njega maltretiraju ako nisu uhvatili njegovog sina. Nakon postupanja policije za koje navodi da je nekorektno, izjavio je da se osjeća poniženo. On je poručio da nije pružao nikakav otpor i da su pretresu prisustvovali i njegov maloljetni unuk i članovi porodice. Naglasio je da nema ništa protiv pretresa, ali da postupanje službenika mora da bude ljudski.

- Mogu da izjavim da dana 28.05.2023 oko 07:15 časova kada sam taman ušao u kuću tj došao sa posla de radim, tada su upali, tj nastala je lupnjava na kapiju, otvara otvaraj, ja sam se povrataio da uzmem daljinski od kapije,tj moja supruga Nataša je prije mene stigla i otvorila im kapiju, ja sam otvorio sva vrata, od kuće, i izašao pred vratima tada mi je policaja Milo Radović koji ima broj značke (****) prinio mi je pištolj na čelo, i rekao mi je lezi dolje, ja sam polako lagao, i što sam mu rekao šta me meltretiraš kad su ti vrata sva otvorena možeš da radiš šta oćeš, u tom momentu mu se pridružio Madžgalj Milonja policisjki službenik sa značkom broj (****) koji se pridružio držeći pištolj od mene na jedno 20 cm što sam mu ja rekao što vičete, on je u tom momentu, nastavili su obojica vikom nadamnom i rekli vodimo te direktno u Bijelo Polje u zatvor, što je moja gospođa dotrčala i rekla ćuti Žarko vidiš oće da te biju, i ja sam na to joj odgovrio idi ti na posao, pa neka me ubiju - navodi se u zapisniku izjave Žarka Đukića u koju je portal Dan imao uvid ( broj znače zbog kodeksa nećemo objavljivati).

Đukić dalje navodi da se Radović od njega  odvojio, a onda ga je, kako tvdi, "Madžgalj Milonja natjerao da legnena mokru zemlju i rekao mu da ne smije progovorit riječ".

- Posle toga sam im rekao: "šta vi ja smetam, što mene maltretirate ako moje dijete niste uhvartili, što mene maltretirate u mojih 70 god, što nikakvim branjenjem ili otporom nisam dao doprinois vama da se nad mene iživljavate, i da gleda porodica moja da mi ugrožavate moj integritet i ljudsko dostojanstvo, što mislim da nisam to zalužio od vas od službenika policije, jer ja mislim da ovo nisu četrdesete godine da može da se izživaljava na čovjeka, i da prinose mi pištolj na čelo, jer nisam ubica niti ima bilo šta niti sam pozanat po nikavoim djelu da sam napravaio, a ja nisam kriv što je moje dijete u bjekstvu i akao ga nisu uhvatili šta ću ja tome. I za ovo ponašanje vidjećete na kamere moje šta ste mi radaili, onda su se oni povrataili i rekli im da će da mi uzmu resiver od kamera koji su i ponijeli - dio je iskaza Đukića koji je dao pred policijom Berane.

Đukić je naglasio da je saglasan da sve radi služba policije i da nema ništa protiv pretresa.

- I da potražuje mog sina Radomira, ali ja u tom djelu se nikakako ne osjećam krivim za bilo šta a ne ovo i ovakvo maltretiranje., i da doživim u ovakom danu držanje pištolja i valjanje po travi mokroj tj livadai, i da se moja cjelokupna porodicva prepada i traumira, da nijesmo zaslužili u dašnje vrijeme i nisu ove četrdeste godine, nakon tog sam otišao do bolnice. Ja se osjećam poniženo, i bez potrebe maltretiran, molim da mi u dogledno vrijeme javite šta je bilo sa ovim, inače sam prinuđen da pokupum dvades ljudi da protestujemo ispred službe - zaključio je u svojoj izjavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. septembar 2023 19:28